החוק שינה המצב הקיים? אילוסטרציה (צילום: AP, חדשות)
החוק שינה המצב הקיים? אילוסטרציה | צילום: AP, חדשות

פרסום ראשון: אחרי הסערה שחוללה עמדת המדינה שהתנגדה לאפשר לזוגות חד מיניים לאמץ, עד חודש יולי יגובש חוק אימוץ חדש שישנה זאת. לפי המתווה המסתמן תוסר מהחוק ההגדרה שרק זוג של גבר ואישה יוכלו לאמץ, כשהמשמעות היא שלמעשה גם זוגות חד מיניים וגם חד הוריים יוכלו לאמץ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

השבוע הושלם גיבוש החוק שאמור להיות מאושר על ידי שר הרווחה חיים כץ ושרת המשפטים איילת שקד. על פי הקריטריונים של המתווה החדש, המאמצים יהיו מעל גיל 25 ומתחת לגיל 56, ללא עבר פלילי או היסטוריה של התמכרויות.

נוסף על כך, לראשונה יתאפשר גם להורים הביולוגים שמוסרים את ילדיהם לאימוץ לבקש את העדפתם לאיזה מגזר ישתייכו ההורים המאמצים. עם זאת, יש לציין כי זה יישאר בגדר בקשה ויהיה נתון לשיקול הדעת של הצוות המקצועי והמטפל. הליך החקיקה צפוי לעבור רק במושב הבא, בקואליציה הנוכחית מדובר בחוק מאוד נפיץ.

חן אריאלי, יו"ר האגודה למען הלהט"ב, מסרה כי "המאבק המשותף של הקהילה הלהטבית והאימהות היחידניות על הזכות להורות, שהוציא לרחובות עשרות אלפי אנשים, מגיע לרגע השיא בסיכום החשוב הזה ואנו מקוות שהעמדה תהפוך למדיניות שמיושמת הלכה למעשה ונזכה באמת לראות משפחות חדשות בשלל צבעי הקשת. זו תחנה חשובה מתוך שורה של מאבקים שאנו מנהלות ומנהלים על שוויון, הורות וזכויות אזרח בישראל".

אוה מדז'יבוז', מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, שנאלצה בעצמה לאמץ ילד בחו"ל כאם יחידנית, אמרה בתגובה כי "הזכות להיות חלק ממשפחה היא זכות בסיסית גם להורים וגם לילדים. הרחבת זכות האימוץ לאימהות יחידניות ולהטבים מאפשרת זאת על פי הקריטריון היחיד החשוב -  טובת הילד".