"הוחלט להמליץ על כתב אישום". רוזנטל ונתנ (צילום: רויטרס)
"הוחלט להמליץ על כתב אישום". רוזנטל ונתנ | צילום: רויטרס

"במשטרה הוחלט באופן ודאי להמליץ על הגשת כתב אישום נגד נתניהו". כך אמר היום (שבת) חבר הכנסת מהמחנה הציוני מיקי רוזנטל בכנס שבתרבות במודיעין. הוא הוסיף עם זאת כי "אמנם במשטרה זה הוחלט, אבל עדיין היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הוא שיצטרך להחליט".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"המשטרה התבקשה לעשות השלמה בחקירות, אבל הוחלט באופן ודאי להמליץ על הגשת כתב אישום בגין קבלת מתנה אסורה והפרת אמונים", המשיך רוזנטל. "אני אומר זאת על סמך ידיעה ואני לא אומר דברים סתם".

בכנס השתתף גם חבר מפלגת יש עתיד, הניצב בדימוס יואב סגלוביץ'. הוא התייחס לדבריה של פרקליטת מחוז תל אביב ליאת בן ארי על החקירה, ואמר כי "לצערי הרב, אני חושב שהיא אמרה את מה שכל אחד בציבור מבין, שזה שראש ממשלה אומר מעל דוכן הכנסת שמותר לקבל מתנות מחברים, זה לא אומר שמותר". הוא הוסיף כי "המציאות היא שאסור לקבל. תארו לכם שאלוף בצבא היה מקבל כל חודש וודקה באלף שקלים, הוא דקה אחת היה נשאר בצבא?".

"אנחנו מגיעים לשיח הזה שמותר לקבל מתנות מחברים מכיוון שהאמירות של נבחרי הציבור לא מספיק ברורות בהקשרים האלה", אמר עוד סגלוביץ'. "בנימין נתניהו לא יכול לטעון שהוא לא יודע מה כללי המותר והאסור, כי אם נגיד שהוא לא ידע פעם, אז הסבירו לו את זה כשסגרו לו את התיק הקודם (פרשת עמדי) שגם שם היה ערבוב תחומים בין הציבורי לפרטי, בין כללי המותר והאסור. אסור להתבלבל, ראש הממשלה שלנו יש לו תיק סגור בעבירות של שחיתות. מאבטח של ראש הממשלה הוא לא יכול היה להיות עם התיק הזה".

מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "אפשר לחשוב איזו הפתעה. אחרי שמדליפים מהמשטרה במשך חודשים שימליצו להעמיד לדין - האם מישהו מעלה בדעתו שיהיה להם האומץ לרדת מהעץ ולהודות שאין כלום? ובאשר לדובר החדש של המשטרה מטעם עצמו, מיקי רוזנטל, וחבריו מהשמאל אנו אומרים: חפשו לכם את הישועה במקום אחר".

"מתקשה לקבל שמדובר רק במתנה בין חברים"

במהלך יום עיון של לשכת עורכי הדין התייחסה ביום חמישי עורכת הדין ליאת בן ארי, הפרקליטה שמובילה את הצוות שחוקר את ראש הממשלה, לפרשת המתנות, ורמזה על כוונת הפרקליטות להעמיד לדין את ראש הממשלה בגין קבלת טובות הנאה.

"אין דבר כזה מתנות פעוטות", ציינה בן ארי. "כל דבר תלוי בנסיבות. שאלת החברות עולה בכל התיקים. לטעמי, כשמדובר במתנות ששוות מאות אלפי שקלים, אני מתקשה לקבל שמדובר אך ורק במתנה בין חברים". היא אף הוסיפה כי "אני יודעת על עצמי ועל חבריי - אף אחד מאיתנו לא נותן או מקבל מתנות בסכומים האלה. האינטרסים במצב כזה חייבים להיבחן".

"מבחינתי גם 4,700 דולר מספיקים לעבירת שוחד והעמדה לדין, כך שיותר מכך זה בטח ובטח", אמרה עוד. "הסכום לא חייב להיות גדול בשביל מי שנותן, אלא בשביל מי שמקבל. במידה ואדם בעל אינטרס שמקדם עניין נותן סכום כזה לנציג ציבור, זה מה שמשנה".

נתניהו: "אין פסול ביחסים של רה"מ עם חבריו"

מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "אין שום בסיס לטעון שדבר כלשהו היה פסול ביחסים בין ראש הממשלה לבין חבריו. ראשית - החברות ההדוקה בין המשפחות היא עובדה חד משמעית שאין לערער עליה, כולל גם בתקופות שראש הממשלה היה אזרח פרטי".

"שנית - אנו כופרים בסכומים שננקבים, ובכל מקרה מדובר בסיגרים שניתנו פעמים רבות על פני 17 שנות חברות. לכן הטענה כאילו ניתנה מתנה אחת בשווי של מאות אלפי שקלים, או שניתנו הרבה מתנות בשווי של אלפי דולרים כל אחת, פשוט אינה נכונה".

"שלישית - במהלך כל השנים הללו לא היו שום אינטרסים ולא ניתנה שום תמורה. אנו חוזרים ואומרים: לא היה כלום, ולכן גם לא יהיה כלום".