בנייה בשטחים. (ארכיון) (צילום: רויטרס)
בנייה בשטחים. (ארכיון) | צילום: רויטרס

המדינה הודיעה היום (שישי) שהיא צפויה לאשר לראשונה מאז כניסתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לתפקיד תכנית בנייה ביהודה ושומרון. התכנית מעוררת התנגדות רבה, דווקא מצד נציגי המתנחלים שניתחו את כמות הבתים וטוענים - מדובר בהקפאה סמויה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ראשי המתנחלים הודיעו שהם יוצאים למאבק ועימות חזיתי עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר שניתחו את כמות הבתים שעולים לאישור בוועדת התכנון העליונה בשבוע הבא. אנשי מועצת יש"ע אומרים שמדובר בהקפאה סמויה.

"היום, ערב כניסת השבת, שוב התבשרנו כי ראש הממשלה בחר לדחות את רוב בקשות הבנייה של היישובים ביהודה ושומרון", כתב יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון. "אחרי 8 שנים, היום כבר אין תירוצים. אם הקפאת הבניה הזו אכן תאושר, ואם אפילו כעת הבניה ביו״ש אכן תוקפא מחד יהיה על הליכוד כמי שמוביל את המחנה הלאומי, לשקול להעמיד מועמד אחר לראשות הממשלה, שיהיה מחויב במעשים ולא רק במילים, לאידאולוגיה של המחנה הלאומי בישראל".

כרזה נגד ח"כ סמוטריץ'
כרזה נגד ח"כ סמוטריץ' | צילום:

"באופן מעליב ומתוך אטימות לצרכי המתיישביים אושר מס' יחידות בנייה מביש והזוי, שלא מתקרב אפילו לגדילה הטבעית של התושבים עצמם", המשיך והסביר דגן. "לפי ההחלטה היום, אושרו 1,357 יחידות דיור בכל יו"ש. כלומר, 1,357 יחידות דיור אמורות לתת מענה לחצי מיליון תושבים שתכניות הבניה שלהם עוכבו 8 שנים. די עם ההצגות. די להסתתר. זו הקפאה".

ועדת התכנון העליונה של המנהל האזרחי תתכנס בשבוע הבא לשני דיונים לאחר שהישיבה שתוכננה נדחתה עד אחרי ביקור טראמפ בישראל. חברי הוועדה ידונו בימים שלישי ורביעי בשורה של תכניות בנייה שהוקפאו עד כה. התכניות כוללות בנייה גם ביישובים הנמצאים מחוץ למה שמכונה גושי ההתיישבות כמו למשל בתפוח.

המהלך כולו לא צפוי לגרור גינוי של האמריקנים וגורם מדיני אמר לחדשות 2 Online כי "מדובר בתכניות שחלקן ישנות והוקפאו בשלבים כאלה ואחרים". לדבריו, "הדבר הובהר גם לממשל בוושינגטון".

מלשכת רה״מ נמסר בתגובה: "בניגוד לנטען, אין שום הקפאת בנייה. ההיפך הוא הנכון. בחודשים האחרונים אושרו אלפי יחידות דיור בכל יהודה ושומרון ואושר לראשונה מזה עשרות שנים ישוב חדש. גם חזרה על שקר לא הופכת אותו לנכון. המדיניות שנקבעה בקבינט מאד ברורה: תכנון צמוד דופן ואישור תכניות כל שלושה חודשים ולא פעם בשנה כפי שנטען. אין מי שדואג להתיישבות יותר מראש הממשלה נתניהו והוא עושה זאת תוך שמירה מושכלת גם על האינטרסים הלאומיים והבינלאומיים של מדינת ישראל".