"הדלפת המסמך – עבירה חמורה"
"ההדלפה - עבירה חמורה" | צילום:

מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך אמר היום (רביעי) ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין כי "הדלפת המסמך מערערת את שלטון החוק, היא עברה חמורה שתטופל מיידית". את הדברים אמר בפגישה שיזם אדלשטיין לאחר חשיפת המסמך בחדשות ערוץ 10.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"על המשטרה חל איסור מוחלט ליזום איסוף מידע על נבחרי הציבור", הבהיר אלשיך לאדלשטיין בפגישתם של השניים היום. "אנו מודעים לרגישות ולפגיעה שנוצרה עקב הפרסום". אלשיך הגיע ללשכת יו"ר הכנסת על מנת להבהיר את הפרסומים אודות מסמך המרכז חשדות נגד חברי כנסת.

פגישת אדלשטיין ואלשיך, היום
פגישת אדלשטיין ואלשיך, היום | צילום:

מפכ"ל המשטרה סקר בפני יו"ר הכנסת את תהליכי העבודה המחייבים את משטרת ישראל, בהתייחס לחקירות של חברי כנסת ושרים, תהליכים הדוקים, שבראשם האיסור ליזום איסוף מידע על נבחרי ציבור וכן מחויבות לדווח לפרקליט המדינה וליועץ המשפטי לממשלה על כל מידע מהותי המתקבל במשטרה ולקבל הנחיות מדויקות כיצד לפעול. 

גלעד ארדן (צילום: פלאש 90, חדשות)
הוזכר במסמך. ארדן | צילום: פלאש 90, חדשות

אלשיך הסביר לאדלשטיין את הרקע להכנת המסמך. בניגוד למה שכינה "הפרסום המגמתי", אלשיך טען כי המסמך מהווה תהליך בקרה פנימי שנועד לוודא שכל מה שראוי היה לעבור לעיון היועץ המשפטי לממשלה ולפרקליט המדינה, אכן עבר לעיונם.

אדלשטיין קיבל את דברי המפכ"ל אך עמד על הרגישות הרבה ועל הבעייתיות שנוצרה עקב הדלפת קיומו של מסמך כזה, שכן לטענתו הוא מטיל לכאורה עננה על כל חברי הכנסת ויוצר תחושה בציבור כאילו יש עשרות חברי כנסת חשודים בעבירות פליליות. אדלשטיין טען כי יש חשיבות רבה בהוצאת הבהרה רשמית ומסודרת בהקדם, לציבור ולחברי הכנסת, ביחס לרשימה ולרלבנטיות שלה.

האם המשטרה אוספת מידע על חברי הכנסת?

בעקבות הפרסום בנושא בחדשות 10 השבוע, פנה היום (שלישי) יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין למפכ"ל המשטרה רוני אלשיך וביקש להיפגש עמו בנושא. "ריכוז המידע אודות הח״כים מעלה תהיות ושאלות", הוסיף.

על פי הפרסום בחדשות 10, המסמך ה"מפליל" נאסף במשרדו של ראש אגף החקירות, ניצב מני יצחקי. אתמול הבהיר עו"ד גיל לימון, עוזרו הבכיר של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, כי "משטרת ישראל איננה יוזמת איסוף מידע על שרים או חברי כנסת". לדברי משרד היועץ המשפטי, "מידע מהותי המגיע למשטרת ישראל המעלה חשד לכאורה לפלילים על שר או על חבר כנסת מועבר באופן מיידי לפרקליט המדינה וליועץ המשפטי לממשלה. טיפול נוסף מתחייב את אישורם המוקדם".