ביבי וליברמן - ברית הזוגיות שחודשה לה: רבות עוד יסופר בפוליטיקה הישראלית על בנימין (ביבי) נתניהו ואביגדור (איווט) ליברמן. את דרכם המשותפת החלו בבחירות 1996, אז הראשון היה מועמד צעיר מטעם המפלגה לראשות הממשלה והשני - מנכ"ל הליכוד.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

לאחר הניצחון המתוח בבחירות ההן, שהמליכו את נתניהו לראשות הממשלה בפעם הראשונה, המשיכו השניים ללכת יחד - וליברמן מונה למנכ"ל משרדו של נתניהו. כעבור שנה, התפטר ליברמן - ובבחירות 1999 נכנס לראשונה לכנסת עם מפלגה משלו, ישראל ביתנו, שזכתה ב-4 מנדטים.  

לאורך השנים צבר ליברמן עוד ועוד ניסיון פוליטי, מונה לשר בממשלות שרון ואולמרט, ומפלגתו הגדילה את כוחה. בבחירות 2009, הגיעה ישראל ביתנו בראשותו להישג השיא שלה - 15 מנדטים, מה שהציב אותה כמפלגה השלישית בגודלה בכנסת. באותה מערכת בחירות, שב נתניהו לתפקיד ראש הממשלה - והוא מינה את ליברמן לשר החוץ של מדינת ישראל, סגן ראש הממשלה וחבר בקבינט המדיני-ביטחוני.

ליברמן כשר החוץ (צילום: אלרם מנדל - משרד החוץ)
ליברמן כשר החוץ | צילום: אלרם מנדל - משרד החוץ

באוקטובר 2012 הודיעו נתניהו וליברמן על איחוד הרשימות שלהם לקראת בחירות 2013, ורצו ברשימה משותפת בשם "הליכוד-ישראל ביתנו" שכונתה "הליכוד ביתנו". זמן קצר לאחר מכן, התפטר ליברמן מתפקיד שר החוץ עקב החשדות שעלו נגדו בפרשת השגריר מבלארוס. כעבור שנה, שב ליברמן לתפקיד זה בממשלת נתניהו החדשה שקמה - לאחר שזוכה מהאישומים נגדו.

מהמתקפות האישיות - לתפקיד שר הביטחון

בקיץ 2014, עם היציאה למבצע "צוק איתן", עלו היחסים בין נתניהו לליברמן על שרטון - האחרון הודיע על פירוק השותפות עם הליכוד עקב חילוקי דעות עם נתניהו אודות התנהלות ישראל מול חמאס בעזה. מאז ובמשך שנתיים כמעט, ליברמן ונתניהו תקפו זה את זה לא אחת, זאת לאחר שהתמודדו בבחירות 2015 ברשימות נפרדות.

נתניהו נבחר בפעם הרביעית לראשות הממשלה ואילו ליברמן ומפלגתו זכו ב-6 מנדטים. יומיים בלבד לפני תום המו"מ הקואליציוני, הודיע ליברמן במפתיע כי יישאר באופוזיציה ולא ייכנס לממשלת הימין שהוקמה שכללה 61 ח"כים בלבד. במהלך שבתו באופוזיציה הרבה ליברמן לתקוף את נתניהו והתנהלות ממשלתו, ומצדו של נתניהו עלו האשמות קשות כלפי ליברמן ו"ניסיונו הביטחוני".

ליברמן ונתניהו חותמים על ההסכם, היום
ליברמן ונתניהו חותמים על ההסכם, היום | צילום:

בשבוע שעבר, על רקע המגעים להכנסת המחנה הציוני לממשלה, הודיע ליברמן במפתיע במסיבת עיתונאים שכינס כי אם מפלגתו תקבל לידיה את תיקי הביטחון והקליטה, וימולאו תנאים נוספים - "יש על מה לדבר" על כניסה לממשלה, לאחר שנה באופוזיציה. מסיבת העיתונאים ההיא הובילה לאחת מהיממות הפוליטיות המרתקות ביותר בפוליטיקה הישראלית - שבסופה, נותר הרצוג מחוץ לממשלה. הבוקר (רביעי) חתמו השניים על הסכם הקואליציוני שיהפוך את ליברמן לשר הביטחון הבא של ישראל.