אילוסטרציה (צילום: Photographee.eu, Shutterstock)
הצעה מהפכנית למאבק בתופעה | צילום: Photographee.eu, Shutterstock

בשנה החולפת נרצחו 17 נשים בידי בני זוגן, והמספר של מקרי רצח בתוך המשפחה - הורים, ילדים או אחים - גבוה עוד יותר. כעת, תכנית חדשה ומהפכנית נועדה לצמצם את התופעה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

התכנית, שהגה השר לביטחון פנים גלעד ארדן, תתמקד בראש ובראשונה באותם מקרים שבהם הכתובת הייתה על הקיר - מקרים שבהם הנשים כבר העזו להתלונן ועדיין חשו לא מוגנות בפני בני הזוג האלימים.

לדוגמה, המקרה המחריד של משפחת גור, במהלכו האם התלוננה שוב ושוב במשטרה, אך בעלה הפר את צו ההרחקה, חטף את שני הילדים - יהב ועדן בני ה-4 - והשליך אותם אל מותם מגג בניין בן 11 קומות בצפון תל אביב.

פיקוח אלקטרוני אחר גברים מסוכנים, עונשי מינימום בעבירות חמורות

במסגרת התכנית, מתכוון השר לביטחון הפנים גלעד ארדן לקדם מספר צעדים: קביעת עונשי מינימום חובה בעבירות חמורות בין בני זוג ופיקוח אלקטרוני אחר גברים מסוכנים - פיקוח שיאפשר מתן התרעה כשגבר שהוגדר מסוכן מתקרב לאשתו.

ארדן (צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות)
תכנית חשובה שצפויה להיתקל בקשיים | צילום: יונתן סינדל / פלאש 90, חדשות

עוד יקדם ארדן מעצר עד תום ההליכים למי שיפר צו הרחקה - הצעת חוק שהגישה חברת הכנסת זהבה גלאון, ולראשונה תיחשב אלימות נפשית או כלכלית של גבר כלפי בני משפחתו עבירה פלילית - סעיף שקיים כיום בחוק רק כלפי קטינים.

עם זאת, התכנית של ארדן צפויה להיתקל בקשיים משפטיים. ראשית, מערכת המשפט "לא אוהבת" שמחייבים אותה בעונשי מינימום, ושנית - יש שיטענו כי פיקוח אלקטרוני פוגע בזכות של הפרט לפרטיות.