גליק: ניצחון גדול (צילום: פלאש 90, הדס פרוש, חדשות)
ח"כ יהודה גליק. ארכיון | צילום: פלאש 90, הדס פרוש, חדשות

למרות שרק הבוקר הלכה לעולמה יפה גליק, רעייתו של יהודה גליק לאחר חצי שנה שבה הייתה מאושפזת בשל אירוע מוחי שעברה, ההערכה בקואליציה היא שיתכן וחבר הכנסת יקרא למליאה למרות האבל כדי להשתתף בהצבעה על חוק המרכולים.

 לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

גם בשעה זו מנסה יו"ר הקואליציה דוד אמסלם להמשיך ולגייס רוב לחוק בשל התעקשות המפלגות החרדיות שלא לדחות את ההצבעה למרות הקשיים. במסגרת המאמצים הוא מנסה לרכך את נוסח החוק ולהחריג את חנויות הנוחות בתחנות הדלק ואף מנהל מגעים עם ח"כ דוד אזולאי שאינו חש בטוב כדי לנסות ולהביאו לכנסת.

עם זאת, למרות הניסיון לרכך את נוסח החוק ולגייס את אזולאי להצבעה, ההערכה בקואליציה היא שגם יהודה גליק שיושב שבעה יצטרך להגיע להצבעה אם לא תהיה ברירה. מוקדם יותר באופוזיציה מיהרו להבהיר כי לא יתקזזו עם ח"כ גליק - ועוררו סערה. זמן קצר לאחר מכן צייץ גליק: "מתחנן בכל לשון של בקשה שלווייתה של רעייתי היקרה לא תהפוך בשום אופן לנושא למריבה. בבקשה הרבו אהבה ואנרגיות חיוביות".

בקשתו של גליק לא נענתה, ובאופוזיציה והקואליציה המשיכו להחליף מהלומות. "זכותה של האופוזיציה לא לקזז את יהודה גליק, זכותי לומר שאני מכיר תרבות אחרת", גינה יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין. "אני קורא לאופוזיציה לחזור בה מההחלטה חסרת הרגישות הזו לטובת כולנו".

יפה גליק. "אין את מי לשתף" (צילום: Hadas Parush/Flash90)
יפה גליק ז"ל | צילום: Hadas Parush/Flash90

"אין קיזוזים והקואליציה יכולה לדחות את ההצבעה"

באופוזיציה מיהרו להתגונן - והשיבו אש. "אני משתתף מעומק הלב בצערו הגדול של ח"כ גליק על מות רעייתו", כתב ח"כ יואל חסון בחשבון הטוויטר שלו. "חוק המרכולים לא דחוף, 70 שנה חיינו פה מצוין בלעדיו. אין קיזוזים והקואליציה יכולה לדחות את ההצבעה. זה בידיה. לחייב ח"כ ששכל את אשתו להגיע להצבעה שניתן לדחות זה לא שפל מוסרי, מסתבר. אבל לסרב להתקזז על ההצבעה הזו? זה כבר לא אנושי", נכתב בחשבון הטוויטר של מרצ.

המרכולים יישארו סגורים? (ארכיון) (צילום: מתן חצרוני, חדשות 2, פלאש 90)
אריה דרעי. מרכולים יסגרו בשבת? | צילום: מתן חצרוני, חדשות 2, פלאש 90

אם חוק המרכולים אכן יעבור, השר דרעי יוכל להתנגד לחוקי עזר של עיריות ומועצות שנוגעים לפתיחת עסקים בשבת. "הסכמת שר הפנים לפתיחת וסגירת עסקים בימי מנוחה תינתן רק אם פתיחת העסקים כמוצע בחוק העזר נדרשת כדי לספק צרכים שהם, לדעת שר הפנים, צרכים חיוניים", נכתב בהצעה.

על פי הצעת החוק, המונח "עסקים" יחול על חנויות אך לא על מסעדות, בתי קפה, בתי תה, בתי משקה ו"כל מקום אחר שבו מכינים או מגישים מאכלים או משקאות לצריכה במקום". גם מקומות של "עינוג ציבורי" לא ייכללו בחוק, כדי לשמר את הסטטוס קוו. היועץ המשפטי של משרד הפנים קבע כי אין מניעה משפטית להעלאת הצעת החוק, וכך גם היועץ המשפטי לממשלה.