הממשלה שיצרה גרעון (צילום: Ohad Zweigenberg/ פלאש 90, חדשות)
ישיבת הממשלה, ארכיון | צילום: Ohad Zweigenberg/ פלאש 90, חדשות

ועדת הכספים אישרה היום (שני) את העלאת שכר השרים בכ-5,000 שקלים נוספים בחודש, אל מול הציפיה הראשונית כי תאושר העלאה של 1,300 שקלים בלבד. עם התוספת יעמוד כעת שכר השרים, ובהם גם שכר רה"מ, על כמעט 45 אלף שקלים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כבר תקופה ארוכה ששרי הממשלה פועלים מאחורי הקלעים מול יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, בדרישה לאשר תוספת שכר. בממשלה טענו כי בעוד ששכר חברי הכנסת והשופטים עלה בכמעט 3%, בשל הצמדתו לשכר הממוצע במשק, שכרם של חברי הממשלה כמעט לא עלה כלל מאחר שהוא צמוד למדד המחירים לצרכן. הם דרשו להצמיד גם את שכרם לשכר הממוצע, דרישה שהתקבלה היום בוועדה.

בשבועות האחרונים התקיימו בנושא מספר דיונים. סכום התוספת החודשית יעמוד על 5,000 שקלים, זאת משום שהשינוי יחול גם רטרואקטיבית על שנים שחלפו.

עם פרסום הכוונה להעלות את השכר ולקראת הדיון מחר בוועדת הכספים, פנה השר ישראל כ"ץ ליו"ר ועדת הכספים משה גפני, בבקשה ששכרו לא יעלה. השר ביקש כי יתאפשר לו להחריג עצמו ולוותר על תוספת השכר הצפויה לשרי הממשלה, בדומה למה שמתאפשר כיום לחברי כנסת. "בתקופה זו כאשר ציבורים מוחלשים כמו הנכים ואחרים נאבקים על תנאי מינימום למחייה בכבוד, אעדיף כי כסף זה יועבר למטרות חשובות אלה", הוסיף כ"ץ.