יחידות דיור חדשות בירושלים (ארכיון) (צילום: פלאש 90, חדשות)
"חוק ירושלים המאוחדת" אושר הכנסת | צילום: פלאש 90, חדשות

מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) ברוב של 64 ח"כים בעד ו-51 מתנגדים (ח"כ שלח התכוון להתנגד ונרשם בטעות כנמנע), את התיקון ל"חוק יסוד: ירושלים בירת ישראל" שאמור להקשות על משא ומתן על עתיד העיר. על פי התיקון, שעבר בקריאה שנייה ושלישית, יידרש רוב של 80 חברי כנסת לכל שינוי במעמד הבירה או מסירה עתידית של שטחים ממנה במסגרת הסכם מדיני, במקום רוב של 61 ח"כים, כפי שהיה עד כה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ההצבעה על החוק, בקריאה שנייה ושלישית הסתיימה קרוב לשעה שלוש לפנות בוקר, בתום נאומים של חברי כנסת רבים בעד ונגד החוק, ובתום הצבעה על שלל הסתייגויות על סעיפי החוק השונים.

"אנחנו לא צריכים עכשיו עוד חוקים על ירושלים, ראינו כבר מה קורה בהר הבית", אמר ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני). "תניחו לירושלים, כשהיא בוערת הכל בוער החוק הזה זה דבר והיפוכו, הלא אלקין הציע להקים רשות מוניציפלית נפרדת לשכונות שמעבר לגדר". גם ח"כ עמיר פרץ תקף את החוק החדש: "ההצעה הזאת רוצה לספח רק את ההתנחלויות ולא את הפלסטינים שמסביב".

"אני מברך את הכנסת על אישור ברוב גדול של תיקון לחוק יסוד ירושלים המחזק את חומת המגן כנגד אלה משמאל שעלולים לנסות לפגוע בעתיד בריבונות הישראלית בירושלים המאוחדת!", כתב בטוויטר השר לענייני ירושלים, זאב אלקין, מיד בתום ההצבעה. 

על התיקון שזכה לכינוי "חוק ירושלים המאוחדת" חתומים 22 ח"כים מכלל סיעות הקואליציה, ומעבר להגדלת כמות הח"כים הדרושה לאישור כל שינוי במעמד העיר, הוא נועד לעדכן את השטח המוניציפלי של ירושלים ולעגן אותו בספר החוקים.

מנצלים את המומנטום של הכרזת טראמפ (צילום: רויטרס)
מנצלים את המומנטום של הכרזת טראמפ | צילום: רויטרס

התיקון מוסיף לנוסח החוק בחלק שמגדיר את התחום העירוני של ירושלים, את המילים: "השטח המתואר בתוספת לאכרזה על הרחבת תחום עיריית ירושלים מיום כ' בסיוון התשכ"ז (28 ביוני 1967), שניתנה לפי פקודת העיריות, והכול כפי שהיה בתוקף ביום תחילתו של חוק-יסוד: ירושלים בירת ישראל".