שר השיכון יואב גלנט התייצב אמש (שני) מול המצלמה במהדורה המרכזית של חדשות 2 ואימץ בלא עוררין את דוח המבקר על "צוק איתן". אולם שש שנים לפני כן, הוא התייצב מול המצלמה ותקף את המבקר על דוח אחר שכתב - שעסק באופן אישי בענייניו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

במהלך הריאיון הגן גלנט על קביעות מבקר המדינה יוסף שפירא. "אני חושב שאנחנו צריכים לקחת כל מילה שהמבקר אומר כי המבקר הוא לא נגדנו, המבקר הוא חלק מהמדינה והוא רוצה כמונו שיהיה טוב ולכן המשמעות היא - תיקח את מה שהוא אמר, תיישם, תשפר", אמר.

בתחילת 2011 התראיין גלנט, אז אלוף בצה"ל ומועמד לתפקיד הרמטכ"ל, לתכנית "360" של "רשת" בתגובה להחלטת היועץ המשפטי לממשלה דאז שלא להגן על מינויו לתפקיד הרמטכ"ל בפני בג"ץ. זאת לאחר שמבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס קבע שהוא פלש לשטח ציבורי והגיש תצהיר כוזב אודות אישורי בנייה. גלנט לא קיבל חלק מהקביעות של המבקר.

המראיין גדי סוקניק אמר לו: "המבקר גם כתב בין היתר כי בנית את הבית שלך בצורה שהפתח שלו מראש פונה לשטח הציבורי כי כבר מראש התכוונת להשתלט עליו". גלנט השיב: "זו הטעיה והולכת שולל".

גלנט של 2011: "כל מה שקשור למידתיות - לא קיים"

סוקניק המשיך: "אומר המבקר - אתם הצהרתם שאתם רוצים לבצע את התוספת ולכן אתם מבקשים אישור, אבל מהמסמכים שהגיעו אלי, אומר המבקר, מתברר שאלוף גלנט ביקש היתר בנייה כולל החריגות בנייה לאחר תום הבנייה - כלומר תצהיר כוזב".

גלנט השיב: "בוא נגיד שלא ייחסתי לעניין הזה את החשיבות הראויה ואני מצר על זה. בין זה לבין להגיד איזה שהוא תצהיר כוזב, מישהו חושב שאני ניכסתי כתוצאה מהעניין הזה איזה מיליונים לכיסי - זה הבל".

שקל להצטרף לפוליטיקה אך לבסוף התחרט (צילום: חדשות 2)
מבקר המדינה ב-2011, לינדנשטראוס | צילום: חדשות 2

מכאן הוא המשיך בביקורת על המבקר. "כשמבקר המדינה נשען רק על זווית אחת שהיא מה השכנים הביאו לו, מה שהם הביאו אל עיתונאי שבוקר וערב תוקף אותי בעיתון מסוים, כשאני מסתכל על התמונה הכוללת אז אני אומר, תראו זה תהליך חד צדדי, חד כיווני עם צ'אנס מאוד קטן לתת מענה. למעשה תופרים לך תיק".

הוא האשים את המבקר בקבלת החלטות בהשפעת גורמים מטים. "נחשול של תקשורת שהסתער עליי וקיבע בדעתם של כל מי שאמורים להיות אובייקטיבים תמונת מצב שהיא שגויה ושונה מהמציאות", אמר גלנט. "עם כל הכבוד שני הגופים האלה (מבקר המדינה והיועמ"ש) הם לא בית משפט, הם גופים שגם בודקים וגם שופטים. כל מה שקשור למידתיות, שוויוניות, פורפורציונאליות לא קיים, ולאחר מכן מוסיפים על זה קצת תבלינים של צדקנות - והתוצאה בהתאם".

גלנט הוסיף: "השימוש במנגנונים לגיטימיים - תקשורת, מבקר המדינה, יועמ"ש - בתזמון ובתהליכים לא לגיטימיים כמוקש לפני כניסה לתפקיד הרמטכ"ל הוא בעיה שצריך לשאול מי מסובב את הדברים".

מלשכת השר גלנט נמסר בתגובה: "אין קשר בין האירועים. יש הבדל בין דוח שעוסק בעניינים ציבוריים וממלכתיים שעומדים במהות עיסוקו של משרד המבקר, לבין דוח מגמתי שנתפר באופן מיוחד, על ידי המבקר הקודם, על מנת לפגוע באדם".