בזמן שכוחות הביטחון נערכים לפינוי עמונה, חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) ואורן חזן (הליכוד) הגיעו הבוקר (רביעי) לסביבת המאחז והתעמתו לעיני המצלמות: "שבנט ילך הביתה", קרא חזן לעבר סמוטריץ' ואף תקף את עמדת הבית היהודי: "אינכם ראויים לשבת בכנסת". זמן קצר לאחר מכן טען סמוטריץ' בריאיון לחדשות 2 כי הפינוי "כואב כמו אונס".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

העימות החל כשח"כ חזן הבחין כי ח"כ סמוטריץ' מתראיין, אז התקרב לעברו וקטע את דבריו. "תגיד לבנט ללכת הביתה", קרא חזן לעברו. "מי שמוכר סיסמאות לתושבים לא ראוי לשבת בכנסת. הליכוד לא הבטיח הבטחות לתושבי עמונה ולא ניסה לאגף מימין כמוכם. כואב לי על האנשים כאן. שיילך ללמוד שיעור מנשיא ארה"ב טראמפ כיצד יש להתנהג".

צמיגים בוערים סמוך למאחז (צילום: חדשות 2)
צמיגים בוערים סמוך למאחז | צילום: חדשות 2

לאחר מכן, השיב סמוטריץ' לדבריו של חזן במסגרת הריאיון וטען כי על אף שמדובר בממשלת ימין, מפלגתו פעלה רבות לעצירת הפינוי. "עשינו הכול, ואנחנו עושים הכול כדי לוודא שזו תהיה הפעם האחרונה. יציאה מהממשלה לא תועיל, אנחנו פועלים להעברת חוק ההסדרה כדי לאפשר את המשך ההתיישבות".

עמונה (צילום: חדשות 2)
עמונה. הבוקר | צילום: חדשות 2

בהמשך דבריו, טען סמוטריץ' כי פינוי המאחז לא יהיה אלים על אף כאבם של התושבים - ואף תקף את המערכת המשפטית. "כשאונסים אישה זה כואב, ומה שעושים עכשיו זה אונס ברוטלי", אמר. "זו עריצות של הרשות השופטת שאונסת אותנו ולוקחת את המנדט מהנבחרים". 

עמונה (צילום: דיווחי הרגע)
צילום: דיווחי הרגע

במקביל נמשכת היערכות כוחות הביטחון לביצוע הפינוי. משעות הלילה, תושבים ופעילי ימין הבעירו צמיגים ופחי אשפה וחסמו את הכניסה ליישוב, אליו הגיעו כ-500 צעירים כדי להתנגד לפינוי. כמה מהצעירים אף יידו אבנים. כוחות הביטחון העבירו מסר לתושבים - מי שרוצה לעזוב יוכל לעשות זאת בפסק זמן מיוחד, שלאחריו כוחות המשטרה יעלו ליישוב ויפנו את מי שנשאר בו.

במטה שטח עמונה פרסמו הבוקר הודעה לתושבים ובה הנחיות כיצד לנהוג לפני הפינוי ובמהלכו. הצעירים קיבלו הנחיות למשוך את זמן הפינוי כמה שיותר זמן, ואף להיקשר לרהיטים. כמו כן הונחו הפעילים לתעד את ההתרחשויות.

למרות מראות הצמיגים הבוערים, בכריזת היישוב קוראים לצעירים ולפעילים להתנגד באופן פסיבי לפינוי, ובהנהגת היישוב הבטיחו כי לא יגררו לאלימות. כעת ממתינים התושבים לתשובת בג"ץ באשר לקיום המתווה שהוסכם עם המדינה - האם יאשר בג"ץ את המתווה, לפיו התושבים יועברו לחלקות סמוכות בהר, או ידחה אותו. במקרה השני צפויה ההתנגדות של התושבים לגבור.