ביקורת על הסדרי הטיעון של ליצמן ודרעי (צילום: פלאש 90, מארק ישראל סלם, חדשות)
דרעי וליצמן | צילום: פלאש 90, מארק ישראל סלם, חדשות

ראשי המפלגות החרדיות - נגד ראש הממשלה: ראשי מפלגת יהדות התורה משה גפני ויעקב ליצמן ויו"ר ש"ס אריה דרעי הודיעו היום (ראשון) לראש הממשלה בנימין נתניהו כי לא יסכימו להקדמת הבחירות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הדברים נאמרו בתחילת פגישת ראשי סיעות הקואליציה, במסגרתה גם נפגשו לראשונה שר האוצר משה כחלון ונתניהו, זאת לאחר ימים רבים של מתיחות בנושא הקמת תאגיד השידור הציבורי "כאן". החרדים הבהירו לנתניהו: "לא נסכים להקדמה, ולא ניתן לה יד".

לאחר שהדגישו את עמדתם, השאירו ראשי המפלגות החרדיות את נתניהו וכחלון לבדם, על מנת שילבנו את המשבר ביניהם. השניים סיימו את הפגישה מפאת קוצר הזמן, ללא הסכמות בנושא, וקבעו להיפגש בשנית.

ההצהרה של הח"כים החרדים משמעותית, שכן ש"ס ויהדות התורה הן בנות ברית פוטנציאליות של נתניהו, לכן הוא זקוק לתמיכתן במהלך של פיזור הכנסת. בנוסף, אם נתניהו ילך נגד עמדת החרדים, אלה עשויים לבחור באפשרות של קואליציה חלופית בכנסת הנוכחית כדי להימנע מהקדמת הבחירות.

נתניהו מתעקש על סגירת התאגיד, שאמור להתחיל לשדר ב-30.4, ושר האוצר משה כחלון מתנגד למהלך וקורא לנתניהו לעמוד בהסכמים ובחוק שנוסח.

יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן, החריף הבוקר את הטון כלפי סיעת "כולנו" והעומד בראשה כחלון: "לאוצר לא אכפת לזרוק 700 מיליון שקלים כל שנה על התאגיד בעוד קשישים ונכים בקושי מתקיימים מקצבאות רעב, אותו אוצר דוחה פעם אחר פעם כל יוזמה להעלאת קצבאות הנכות אבל מגן בחירוף נפש על קומץ צפונבונים". מנגד, חברת מפלגתו של כחלון יפעת שאשא ביטון תקפה את נתניהו וכינתה אותו "קפיטליסט נהנתן שיש לו אובססיה לשליטה בתקשורת".

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן תקף גם הוא הבוקר את מהלכיו של ראש הממשלה. "רק לפני שלוש שנים נתניהו תמך בסגירת רשות השידור ובפיטורי העובדים", טען. "ופתאום היום הוא רוצה בטובתם ופועל לשנות את רוע הגזירה, גזירה שהוא תמך בה? יש כאן ציניות פוליטית מכוערת על גב העובדים מצד נתניהו, הוא מזגזג משיקולים שטובת העובדים לא קשורה אליהם בכלל".

נתניהו בסיעת הליכוד, ארכיון (צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות)
נתניהו | צילום: פלאש 90, מרים אלסטר, חדשות

אתמול אמר ביטן בריאיון ל"פגוש את העיתונות" כי אם כחלון לא יסכים לדרישות נתניהו, הקואליציה תתפרק: "אנחנו לא הולכים על שום דבר לבחירות - מי שהולך לבחירות זה כחלון, אם הוא לא יסכים נלך לבחירות, כן".

יו"ר הקואליציה הוסיף: "אנחנו עומדים על דעתנו שהתאגיד לא צריך לקום, זו הטענה לכחלון - הוא מוביל אותנו למצב שאנחנו לא רוצים אותו. אנחנו רוצים שכחלון יסכים לעמדה שלנו שלא יהיה תאגיד", הסביר יו"ר הקואליציה את הסיבה למשבר.

ביטן הסביר מדוע השתנתה עמדת הממשלה בנושא התאגיד. "ההחלטה להקים את התאגיד הייתה נכונה כי אי אפשר היה לגרום לרשות השידור להתייעל", אמר. "עם הזמן, הדברים התבררו שהם אפשריים, ברגע שהם אפשריים אפשר לחזור אחורה. זה הכול".