יוזמה לסגירת התאגיד: "בזבוז כסף" (צילום: פלאש 90, יונתן סינדל)
"לא מפחדים מבחירות". כחלון ונתניהו | צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

משבר התאגיד אמנם נפתר, אבל בדרך לשם עבר לא מעט דם רע בין נתניהו לשר האוצר כחלון. כשברקע עומד גורלם של מאות עובדים מרשות השידור והתאגיד שבהקמה, ראש הממשלה ושר האוצר עסקו באיום ישיר ללכת לבחירות. "הלכתי לבחירות על חוק ישראל היום, ואני לא חושש לבחירות על התאגיד", אמר נתניהו לכחלון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

נתניהו שב והזכיר את נכונותו להביא לסיום כהונת הממשלה. "אתה מכיר את המספרים", אמר רה"מ לשר האוצר. כחלון מצדו השיב כי הוא אינו נרתע מהאיום. "זה לא מפחיד אותי, אני יכול להינזק בשניים - שלושה מנדטים אבל אתה לא תחזור לכיסא הזה".

פשרת התאגיד (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2



בפגישה הגורלית שהתקיימה בין השניים סוכם כי תוך חודש תתקיים חקיקה לדחיית פתיחת התאגיד ל-15 במאי, זאת בהתאם לבקשת היועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט. רשות השידור הישנה תמשיך לשדר עד הקמת תאגיד החדשות החדש. התאריך שנקבע לביצוע המהלך -15.11.2017.

כמו כן סוכם כי כונס הנכסים ימנה יו"ר חברת חדשות זמני, וכי בתוך 15 יום עובדי רשת ב' והטלוויזיה יחליפו מעביד לחברת החדשות. העובדים יצטרכו לקבל על עצמם קיצוץ במשכורות או עזיבה. לחברת החדשות החדשה יוקצו 160 מיליון שקלים והיא תקלוט את עובדי רשות שיקבלו את הקיצוץ בשכרם או את עובדי תאגיד על פי הצורך.

בנוסף הוחלט כי ההנהלה המקצועית הנוכחית של החטיבה תישאר, כשבין אנשיה צ'יקו מנשה, שמעון אלקבץ ויורם כהן. חברת החדשות תשתמש בנכסים של התאגיד "כאן", בהם  אולפנים, משרדים והסכם שירותים. בחצי שנה הקרובה ימונה חברי מועצה על יד שופט ומכרז למנהלים קבועים לחברת החדשות. השניים אף קבעו כי השרים יוכלו להאריך הסדר זה בחצי שנה נוספת.

"התאגיד נהג ביהירות"

בריאיון באולפן שישי הדף צחי הנגבי, המשמש כממלא מקום שר התקשורת, את הטענות נגד ראש הממשלה בנוגע להתערבותו בעניינים תקשורתיים. "ראש הממשלה לא יכול שלא לעסוק בנושא", טען. "מדובר בעניין פוליטי וזו אחריותו לשמור על הקואליציה".

הנגבי אף טען כי התנגדותו של ראש הממשלה לתאגיד נבעה משום שאנשיו פעלו נגד אנשי רשות השידור ממניעים לא מקצועיים. "התאגיד התחיל להתנהג ביהירות", אמר. "עשרות מהעובדים של הרשות לא התקבלו לתאגיד, משום לא רצו אנשים שהם מקצועיים וממלכתיים. צפצפו עליהם. זה הפריע לנו שלוקחים אנשים שאנחנו לא משוכנעים שמונעים ממניעים מקצועיים. ידענו שיש פה ניסיון לבנות גוף שמתנכל לאנשי מקצוע מובהקים שהם לא נגד נתניהו".

מנגד, שאול אמסטרדמסקי, שאמור היה לשמש כראש הדסק הכלכלי בתאגיד השידור, דחה מצדו את הטענות: "אין שום סיבה לשינוי החוק זולת העובדה שמישהו לא בא טוב בעין של ראש הממשלה. כולם טוענים שעכשיו במסגרת התאגיד החדש שעליו סוכם, יוקם גוף מנוטרל לחלוטין השלכות פוליטיות, אלא שהדבר כבר בוצע בתאגיד הנוכחי".