זירת פיגוע הירי ברחוב דיזנגוף (צילום: רויטרס)
הפיגוע בדיזנגוף, החודש | צילום: רויטרס

בגל הטרור האחרון, נשמעו מספר פעמים חברי הכנסת הערבים כשהם מסרבים לגנות פיגועים או מבדילים בין פיגועים בהם נרצחו ישראלים לאלו שכוונו נגד מתנחלים וחיילים. הדברים של חברי כנסת מהרשימה המשותפת, בהם אוסאמה סעדי ובסאל גטאס, עוררו זעם רב – ואף הובילו לפנייה לוועדת האתיקה של הכנסת. היום (חמישי) קבעה הוועדה כי היעדר גינוי לא נחשב הסתה לרצח – ולא נקטה בצעדים נגד גטאס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מדובר בתגובה לעתירה שהגישה לפני כשלושה חודשים סוזי דים, דוברת מטות ערים - תנועת ימין של "פעילי ארץ ישראל הגרים בתוך הקו הירוק. דים טענה, במכתב ששלחה בחודש אוקטובר האחרון, כי דבריו של גטאס היוו במספר הזדמנויות "הצדקה לרצח".

יו"ר הוועדה, ח"כ יצחק וקנין מש"ס, השיב לה היום כי דבריו של גטאס אינם הפרה של תקנון האתיקה של הכנסת. "ח"כ גטאס ציין בתגובתו המפורטת לוועדה כי דבריו, שאין בהם כל הסתה לאלימות, מבטאים עמדה פוליטית לגיטימית ונופלים בגדר חופש הביטוי של חברי הכנסת", הוסיף וקנין.

גטאס, ארכיון (צילום: פלאש 90)
גטאס, ארכיון | צילום: פלאש 90

עוד נכתב כי "הוועדה החליטה לדחות את הקובלנה, וזאת נוכח עמדתה העקבית שלא להצר את חופש הביטוי הפוליטי הרחב של חברי הכנסת, גם כאשר נאמרים על ידם דברים חריפים ומקוממים".

וקנין סיכם כי כאשר חבר כנסת אינו נענה לדרישה לגנות אירועים אלימים "שלא הוא יזם ולא היה שותף להם", הדברים אינם מהווים הפרה.