היועמ"ש דאז וינשטיין (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
"אין לקבל החלטות". ויינשטיין | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

הסערה סביב התערבותו של רה"מ בפרס ישראל נמשכת: היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, פנה אתמול (חמישי) לראש הממשלה, בנימין נתניהו ומסר לו שבשל תקופת בחירות, אין לקבל החלטות בעניין שופטים לפרס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אתמול הודיעו על פרישתם מוועדת הפרס הסופרים חיים באר, סמי מיכאל ואלי עמיר - וגם רות דיין המועמדת לפרס מפעל חיים, אחרי ששלושה שופטים בוועדות פוטרו עקב התערבותם של גורמים בלשכת ראש הממשלה.

אמש הודיע הסופר דויד גרוסמן כי הוא מסיר את מועמדותו לפרס ישראל בתחום הספרות. בדברים שאמר לחדשות 2, הבהיר גרוסמן כי ההחלטה התקבלה במחאה על מסע ההסתה שמנהל ראש הממשלה בנימין נתניהו נגד אנשי היצירה בישראל, כך לטענתו.

המועמדים שפרשו
המועמדים שפרשו | צילום:

"קיבלתי את ההחלטה בתגובה למסע ההסתה שמנהל ראש הממשלה נגד בכירי המדענים והיוצרים בישראל", אמר גרוסמן. "המהלך של בנימין נתניהו הוא מחטף ציני ודורסני שפוגע בחופש הרוח, המחשבה, היצירה של ישראל, ואני מסרב לשתף איתו פעולה".

שבעה שופטים פרשו

גם הסופר סמי מיכאל ביקש להסיר את מועמדותו לפרס ישראל לספרות, בשל מה שכינה "התערבות ראש הממשלה בהליך הענקת הפרסים" - זאת לאחר שנתניהו, המחזיק בתיק החינוך, סירב לאשר את שמותיהם של אבנר הולצמן ואריאל הירשפלד מהוועדה הבוחרת את הזוכה בספרות וחיים שריר מוועדת הפרס לקולנוע.

השופטים שהודיעו על פרישתם
השופטים שהודיעו על פרישתם | צילום:

יחד עם מיכאל, פרשו עוד חמישה מועמדים לפרס לספרות, בהם יצחק בן נר והפרופ' יגאל שוורץ. ולא רק המועמדים פרשו - אלא גם השופטים שאמורים לבחור את הזוכה.

דוד גרוסמן (צילום: חדשות 2)
פרש ומתח ביקורת. גרוסמן | צילום: חדשות 2

עד כה פרשו מוועדת השיפוט הציבורית, המחליטה על זהות הזוכים, שבעה שופטים בהם: הפרופ' ניסים קלדרון, גיל הראבן, פרופ' נורית גרץ, פרופ' זיווה בן פורת וד"ר אורי הולנדר. אליהם הצטרפו גם יונה אליאן ורם לוי שפרשו מוועדת השיפוט של פרס ישראל לקולנוע