בגין: "מעשה מושחת" (צילום: פלאש 90, חדשות)
בגין חוזר: בני בגין בכנסת, ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות

הפתעה ביום האחרון של הגשת הרשימות: השר לשעבר בני בגין שוריין היום (חמישי) על ידי ראש הממשלה נתניהו במקום ה-11 ברשימת הליכוד, מקום ריאלי שיבטיח לו מושב בכנסת הבא. נתניהו ביקש מבגין לפני שבועיים לחזור לחיים הפוליטיים, ורק היום, ברגע האחרון, הוא הסכים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ממפלגת הליכוד נמסר כי במקום ה-23 תוצב ד"ר ענת ברקו - שהוזכרה אתמול כמועמדת לשריון במקום ה-11. "ההודעה התקבלה על ידי חברי מזכירות הליכוד בתשואות רמות ובמחיאות כפיים, ואושרה בהצבעה בפה אחד", נמסר מהמפלגה.

שר הביטחון משה (בוגי) יעלון היה זה ששוחח עם בגין על חזרתו לליכוד, כשנתניהו ליווה את התהליך ואמר ליעלון: "לך על זה, זה רעיון טוב". אחרי כמה שיחות שנערכו השבוע, הבוקר בגין חזר עם תשובה חיובית.

"שובו של בני בגין לרשימתנו לכנסת הוא בשורה גדולה לתנועת הליכוד. השר לשעבר בגין מייצג בעיניי ערכים של יושר, דמוקרטיה, וצעידה בדרך על פי מצפן ומצפון ולא בהתאם לשבשבת הרוחות וסיסמאות ריקות מתוכן", אמר יעלון היום אחרי ההודעה הרשמית. "בני בגין אינו גימיק שיווקי, הוא איש של אמת, של דרך ארץ, של פוליטיקה הגונה וערכית, בשר מבשרו של המחנה הלאומי. ניסיונו הרב של בני בגין יתרום רבות לליכוד ולמדינת ישראל, ואני מברך על חזרתו לעשייה הפוליטית ולליכוד".‎

אתמול דווח כי ד"ר לימור סמימיאן-דרש תשוריין במקום ה-23, אולם בשל צירופו של בגין היא נדחקה מהרשימה - שתוגש בשעות הקרובות לוועדת הבחירות. בימים האחרונים הוזכרו מספר מועמדים לשריון במקומות אלו, בהם העיתונאי ארא"ל סגל, השחקן סשה דמידוב ומיס עולם לשעבר לינור אברג'יל - אך לבסוף הצליח נתניהו לשכנע את בגין לשוב לביתו הפוליטי.

"לא דורשים מחיילים לשיר את ההמנון" (צילום: חדשות 2)
"בשורה גדולה לתנועת הליכוד", יעלון | צילום: חדשות 2

יחסים עכורים עם נתניהו בשנות ה-90

ד"ר בני בגין, בנו של ראש הממשלה המנוח מנחם בגין, נחשב לאחד מ"נסיכי" הליכוד. הוא נבחר לכנסת לראשונה בשנת 1988, ולאחר ניצחונו של ראש הממשלה נתניהו בבחירות 1996 הוא מונה לשר המדע. היחסים שלו עם ראש הממשלה היו אז בעייתיים, והוא התפטר מהממשלה לאחר אישור הנסיגה הישראלית מחברון ובהמשך אף פרש מהליכוד והתמודד בראשות האיחוד הלאומי.

בגין, גיאולוג בהשכלתו, פרש בהמשך אך חזר לחיים הפוליטיים לקראת בחירות 2009, לאחריהן מונה לשר ללא תיק בממשלת נתניהו השנייה והופקד בין השאר על מציאת פתרון לסוגיית הבדואים בנגב ("תכנית פראוור"). הוא היה חבר ב"שמינייה", פורום ההחלטות המצומצם של ראש הממשלה, ויחד עם חברו דן מרידור (שבעצמו התפטר מממשלת נתניהו הראשונה) היה הסמן הליברלי של הליכוד.

בעקבות ההקצנה היחסית של הליכוד גם הוא וגם מרידור לא הצליחו להיבחר למקומות ריאליים בכנסת לקראת בחירות 2013, ובגין פרש בשנית מהפוליטיקה.

מינוייו היום, ברגע האחרון, נחשב להפתעה מוחלטת שכן סוגיית חזרתו לחיים הפוליטיים, שוב, לא עמדה כלל על הפרק ושמו לא הוזכר בליכוד כמועמד אפשרי לכנסת הבאה.