הדוח למען הקשישים (צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות)
אילוסטרציה | צילום: קובי גדעון, פלאש 90, חדשות

רבים מהפוליטיקאים פוקדים בימים אלה את בתי הספר התיכונים במטרה לסחוף אחריהם את הקהל הצעיר שעדיין מתלבט למי להצביע בביקורו הראשון בקלפי. אולם בקרב האזרחים הוותיקים כבר נראית מגמה ברורה - ונראה שהיא לטובת הרצוג ולבני.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בסקר בחירות שערכה רשת הדיור המוגן "מגדלי הים התיכון" בקרב 400 בני 65 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה (באמצעות מכון סמית' לייעוץ ומחקר), ניתן לראות כי רבים בקרב האוכלוסייה המבוגרת יצביעו המחנה הציוני - עם כמעט שליש מהקולות (28%).

במקום השני ובפער ניכר נמצאת מפלגת הליכוד עם 19%, ישראל ביתנו אחריה במקום השלישי עם 7%, ואת המקום הרביעי חולקות שלוש מפלגות עם 5%: יש עתיד, הבית היהודי וכולנו.

"השעה לצאת לקרב על עתיד ישראל". לבני
זוכים באמון המבוגרים. לבני והרצוג | צילום:

במקום החמישי, עם 4% מקולות האזרחים הוותיקים, נמצאות מרצ וש"ס, אחריהן מפלגת יחד עם 2% ויהדות התורה עם אחוז אחד בלבד. 20% מהנשאלים עדיין לא החליטו לאיזו מפלגה יצביעו בבחירות הקרובות.

האוכלוסייה הוותיקה שווה כ-30 מנדטים

למועמדים בכל המפלגות לא כדאי לזלזל בתוצאות הסקר. חלקה של האוכלוסייה הוותיקה מוערך בכ-30 מנדטים, שהם רבע מהמנדטים לכנסת. בהתאם לזאת, כך נראית חלוקת 30 המנדטים בין המפלגות: 9 מנדטים למחנה הציוני, 6 לליכוד, 3 לישראל ביתנו, שני מנדטים ליש עתיד, לבית היהודי, למפלגות הערביות, לכולנו של כחלון ולמרצ. מנדט אחד בלבד מקבלות יהדות התורה ולש"ס.

בתשובה לשאלה מי היו מעדיפים שיהיה ראש הממשלה הבא השיבו 40% מהנשאלים כי הם היו מעדיפים את יצחק הרצוג, ואילו 38% השיבו כי הם היו מעדיפים את בנימין נתניהו.

"הנתון המעניין הוא ש-60% מהציבור המבוגר לא מרגיש שאחת המפלגות מייצגת אותו ומקדמת את האינטרסים שלו", אומר דורון ארנון, מנכ"ל רשת מגדלי הים התיכון. "כציבור עם השפעה על כרבע מכמות המנדטים הכוללת, המפלגות המתמודדות בהחלט צריכות לקחת אותו ברצינות".