העליון הכריע: זועבי ומרזל יתמודדו בבחירות (צילום: פלאש 90 אורי לנץ)
יוכלו להתמודד. מרזל וזועבי | צילום: פלאש 90 אורי לנץ

פעיל הימין הקיצוני ברוך מרזל, מס' 4 ברשימתו של אלי ישי, יוכל להתמודד בבחירות לכנסת ה-20 - כך טען היום (רביעי) היועץ המשפטי לממשלה עו"ד יהודה ויינשטיין, שהגיש את עמדתו הרשמית בסוגייה. מלבד אישור התמודדותו של מרזל, פסל ויינשטיין את העתירה שהוגשה נגד מועמדותה של חברת הכנסת חנין זועבי.  

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"דינה של הבקשה לפסול את מר מרזל מלהתמודד בבחירות לכנסת ה-20 להידחות, באשר הבקשה אינה מציגה תשתית ראייתית מספקת המאפשרת לקבלה", טען יהודה ויינשטיין באמצעות נציגיו, עו"ד רועי שויקה, סגן בכיר בפרקליטות המדינה, ויעל מורג יקו-אל, עוזרת ראשית לפרקליט המדינה.

"נטען כי מר מרזל פעל לאורך השנים כפעיל מרכזי בתנועת 'כך', אשר הוצאה מחוץ לגדרי ההליך הדמוקרטי הלגיטימי, ועל אף שכיום מר מרזל אינו משויך באופן פורמלי לתנועת 'כך', הוא מעולם לא נקט כל צעד פומבי שיש בו כדי להתנער מדרכה של התנועה או מדרכו של הרב כהנא", הזכיר ויינשטיין במסמך שהגיש.

מנסה להרגיע את הרוחות. וינשטיין (צילום: חדשות 2)
הגיש את עמדתו. ויינשטיין, ארכיון | צילום: חדשות 2

"הראיות נגד מרזל מטרידות, אך לא מספיקות"

"עוד נטען כי בהתבטאויותיו ומעשיו של מר מרזל יש משום הסתה לגזענות, שכן אלו מכוונים לליבוי יצרים והעמקת התהום שבין אזרחים יהודים וערבים", הוסיף ויינשטיין. "התבטאויותיו של מר מרזל כלפי המיעוט הערבי מציגות את הערבים אזרחי ישראל כאויבים".

עם זאת, ויינשטיין הדגיש בעמדתו כי "הזכות להתמודד בבחירות לבית המחוקקים היא בין זכויות היסוד החוקתיות החשובות והמכריעות ביותר במשטר דמוקרטי. בסיסה הרעיוני הוא עקרון השוויון הפוליטי".

"המבקש אינו מבסס תשתית ראייתית משכנעת, ברורה וחד משמעית העולה כדי 'מסה ראייתית קריטית', כי מר מרזל הציב לעצמו כיעד מרכזי לפעול לשלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית", טען ויינשטיין.

מועמדותה אושרה. זועבי (צילום: AP)
מועמדותה אושרה. זועבי | צילום: AP

עם זאת, ויינשטיין הודה כי "הראיות שהובאו במסגרת הבקשה הן משמעותיות ומטרידות יותר, ודברים ומעשים המיוחסים למר מרזל הם קשים וצורמים ביותר". אולם גם בעניין זה הוא טוען ש"הבקשה איננה מבססת תשתית ראייתית משכנעת המאפשרת פסילת מועמד בבחירות לכנסת".

בנוגע לאישור מועמדותה של זועבי, קבע ויינשטיין כי "חלק מההתבטאויות שהוצגו במסגרת הבקשות קשות ומטרידות עד מאוד, ויכולות להתפרש אף כדי תמיכה במאבק מזוין של ארגון טרור". היועמ"ש הוסיף כי "עם זאת, בחינה קפדנית של כלל הראיות בראי הפסיקה, הדורשת 'ראיות ברורות, חד משמעיות ומשכנעות' לכך שהתמיכה במאבק המזוין של ארגון טרור היא מטרה מרכזית של המועמד, תוך התייחסות גם להסברים ולהבהרות שניתנו על-ידי חה"כ זועבי בתצהירה, מטה את הכף - לא בלי היסוס - נגד פסילתה של ח"כ זועבי".