העולם מתייחס למבצע "צוק איתן": מזכ"ל האו"ם באן קי מון מכנס ישיבת חירום של מועצת הביטחון בעקבות הלחימה ברצועת עזה וירי הרקטות לשטח ישראל. במהלך הישיבה השמיע שגריר ישראל לאו"ם רון פרושאור לנוכחים אזעקה מוקלט ואמר: "בעוד אנו מדברים, חמש רקטות נורו לישראל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק   

"יש סופת רקטות שיורה החמאס, בכוונה לאיים על חיי גברים, נשים וילדים בכל המדינה", אמר פרושאור בדיון. "חמאס משתמש באזרחים כמגן אנושי, קורא לאנשים לעלות לגגות, פועל מבתי חולים ברצועה - זהו פשע כפול נגד האנושות. הוא מסכן את אזרחיו ואת אזרחינו ומפציץ את המעבר שדרכו עוברות הסחורות היחידות לרצועת עזה, סחורות שעוברות מישראל".

מועצת הביטחון של האו"ם (צילום: AP)
מועצת הביטחון דנה בלחימה בדרום | צילום: AP

את הישיבה פתח באן בסקירה של המבצע עד כה. "לפחות 88 בני אדם נהרגו, מאות רקטות נורו לעבר ישראל, כולל תל אביב, ירושלים, אשדוד ובאר שבע", אמר. "אני מביע את תנחומיי לקורבנות המעשים הנוראיים שמתבצעים במזרח התיכון".

באן הזהיר מפני הסכנה של כניסה קרקעית לרצועת עזה והוסיף כי יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן פועל להפסקת האלימות. באן ביקש מנשיא מצרים לסייע בתיווך. "אזרחים משלמים את מחיר האלימות", אמר. "זה כואב לי וזה צריך לכאוב לכולם. אני מגנה את הירי מעזה ומגנה גם את השימוש המוגזם בכוח של ישראל".

באן קי מון מז"כל הא"ום (צילום: חדשות 2)
קורא להפסקת האלימות. באן קי מון | צילום: חדשות 2

"הסכם שלום עדיין אפשרי"

באן הוסיף כי שוחח עם ראש הממשלה נתניהו ועם יו"ר הרשות הפלסטינית אבן מאזן. "חייבים להביא להפסקת האלימות, לפתוח את המעברים ולהבטיח את הפסקת הברחת הנשק לרצועה", אמר. המזכ"ל קרא לחידוש המו"מ המדיני. "ישראל ופלסטינים רבים מרגישים מיואשים. הסכם שלום הוא אפשרי. זה הזמן להפסיק את האלימות ולא לתת למצב לצאת משליטה. יש לכך השלכות נוראיות".

"העם הפלסטיני סובל מוות וייסורים מיד הכובש הישראלי הלא אנושי, לא מוצדק ולא חוקי הזה", אמר המשקיף הפלסטיני באו"ם. המשקיף קרא גם להפסקת פעולות צה"ל בגדה המערבית, כולל גל המעצרים והריסת הבתים - אותם תיאר כענישה קולקטיבית.

תקיפה בעזה, פיצוץ (צילום: חדשות 2)
הפצצות ברצועת עזה | צילום: חדשות 2

המשקיף הפלסטיני קרא למדינות העולם בכלל, ולמדינות ערב בפרט, להתערב ולהפעיל לחץ על ישראל להפסיק את ההפצצות ברצועת עזה. לדבריו, האזרחים ברצועה אינם משמשים כמגנים אנושיים - וזאת בניגוד לטענות ישראל.