ראש הממשלה אהוד אולמרט קיים אמש שיחות טלפון עם מספר גורמים בין לאומיים, ביניהם רוסיה וצרפת, על מנת לקדם יוזמות להפסקת אש המשרתות את האינטרסים של ישראל.

כתבנו המדיני אודי סגל מדווח כי בשיחתו של אולמרט עם שר החוץ הרוסי מדבדב, הבהיר ראש הממשלה כי במסגרת היעדים הצבאיים שישראל אישרה עד כה, לא נמצא גם כיבוש רצועת עזה. בשיחתו עם נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, אמר אולמרט כי "ישראל לא תוכל להפסיק את הפעולה הצבאית בטרם תספיק לבסס את היעדים הצבאיים שהציבה לעצמה".

סרקוזי צפוי להגיע היום לישראל, ולהיוועד בערב עם אולמרט. אולמרט הדגיש בשיחה שניהלו השניים כי ישראל ממשיכה להעביר סיוע הומניטרי לרצועת עזה, לצד הפעילות הצבאית. נשיא צרפת אמר אמש כי "חמאס נושא באחריות לסבלו של העם הפלסטיני ברצועת עזה". עם זאת, דוחף סרקוזי להפסקת אש עם פתיחת המבצע הקרקעי.

ישראל, שאינה סובלת מלחץ מאסיבי בזירה הבין לאומית בשלב זה, מכוונת שני מסרים בהתנהלותה המדינית: האחד מופנה לעולם והשני לחמאס. למדינות העולם אומרת ישראל: "שימו לב, גייסנו חיילי מילואים, התחלנו את המבצע הקרקעי ולא סיימנו אותו. אם לא תלכו איתנו - נמשיך את המבצע". במסלול השיחות מול חמאס - הכוונה היא לנהל "חתונה בלי הכלה": להשיג הסכם הפסקת אש בעזה מבלי לשתף את הארגון בתוכנו.

בשיחות עם האמריקנים, מעלה ישראל שלושה מרכיבים להסכם כזה: תכנית של משרד החוץ להפעלת כוח אמריקני ומצרי בצד המצרי של ציר פילדלפי, החלטה של מועצת הביטחון שתקרא להפסקת ירי הטילים ותגדיר פעולה נגדם כהגנה עצמית, והסכמה אזורית שהמעברים לרצועה ייפתחו רק על-פי ההסכם משנת 2005 ועם פיקוח אירופי.

כתבנו אהוד יערי דיווח כי בחמאס דווקא מנסים כעת לדחוף להשגת הפסקת אש. חמאס התכונן לכניסה קרקעית אבל לא האמין שהיא תבוא. הראיה לכך - הבטחתו של מנהיג החיזבאללה, חסן נסראללה, כי לא יהיה תמרון קרקעי. בכירי חמאס בדמשק לא יודעים מה לעשות, ומזכיר המועצה לביטחון לאומי של אירן הגיע בדחיפות לדמשק על מנת להנחות אותם. חמאס מפחד מהתערבות בין-לאומית משום שכל הסכם שייחתם עשוי לפגוע בבלעדיותו ברצועת עזה.

הסוכניות הזרות מדווחות כי היום, באותו הזמן שנשיא צרפת יבקר במצרים, צפויה להגיע לקהיר משלחת של חמאס לדון על הפסקת אש, ביוזמת מצרים. אולם, לא מצויין האם נציגי חמאס מתוך הרצועה הם אלו שיגיעו לשיחות או אנשי חמאס מחות לעזה.

העולם הערבי מגנה, הפגנות מחאה ביוון

במקביל, ממשיך העולם הערבי להפגין סולידריות עם תושבי עזה, אם כי לא בהכרח עם מי שמנהל אותה. מרבית הביקורות כלפי ישראל מופנות על פגיעתה באזרחי הרצועה, ולא על הפגיעה בחמאס. גינוי חריף הגיע אתמול מגורם לא צפוי, עבדאללה מלך ירדן, שפרסם בסוכנות הידיעות הממלכתית הודעת גינוי לפעולה הקרקעית: "ירדן זועמת על התוקפנות הישראלית בעזה ותפעל בכל האמצעים לעצור אותה", אמר המלך עבדאללה.

בעולם נמשכות ם הפגנות המחאה נגד פעילות ישראל. ביוון בערו אמש פעם נוספת הצמיגים, אך הפעם לא במחאה על מותו של הנער בן ה-15 בחודש שעבר: אלפי מפגינים הציתו בנקים, יידו אבנים והשליכו בקבוקי תבערה לעבר שוטרים באתונה, בתהלוכות הזדהות עם תושבי עזה. בבריסל, בירת בלגיה הפגינו כאלף בני אדם, וגם בפולין קראו כמה מאות ל"הפסקת הטבח בעזה".

מלחמה בחמאס: סיקור מיוחד

הותר לפרסום: חייל צה"ל נהרג בעזה

"צה"ל השתלט על השטחים שנקבעו"

הערב: שתי פגיעות ישירות בשדרות

אמ"ן ושב"כ: "נכונות של חמאס להגיע להסדר"

הרמטכ"ל: "נכה באויב מכה ניצחת"

חיילי המילואים שבדרך: באים לנצח

כך נערך צה"ל לכניסה הקרקעית בעזה

ברק: הפעולה כרוכה בסיכון חיי הלוחמים