לבני: "שיתוף הפעולה הצבאי עם ישראל - חשוב גם לטורקיה"
יו"ר האופוזיציה ציפי לבני התראיינה אמש לטלוויזיה הטורקית בניסיון להרגיע את המשבר בין המדינות. "היחסים חשובים לשני הצדדים", הסבירה ח"כ לבני. "שניהם מניבים מהם מטרות חשובות שמקדמות את שתי המדינות". לבני הדגישה כי הפעולה בעזה לא כוונה נגד אוכלוסייה אזרחית וכי ה"מתונים" צריכים להילחם בטרור
"היחסים חשובים לשני הצדדים ושניהם מניבים מהם מטרות חשובות שמקדמות את שתי המדינות", ציינה שרת החוץ לשעבר. "כל מנהיגות, גם בטורקיה, צריכה לעמוד לצד מה שנכון ובמקרה הזה - לצידם של המתונים באזור מול הטרור והאיומים הקיצוניים".
לבני אמרה כי היחסים בין ישראל וטורקיה הם יחסים בעלי טבע אסטרטגי. "כיו"ר האופוזיציה אני מודיעה שהיחסים הללו לא קשורים לסוג הממשלה שמכהנת בירושלים ואין בעניין הזה קואליציה ואופוזיציה", הסבירה. "אנחנו תומכים במהלכיה של הממשלה לסיים את המשבר. אני מאמינה שמה שעומד כאן על הפרק זה לא יחסי ישראל וטורקיה, אלא החלוקה בין המדינות באזור שמבינות מה האיום האמיתי, מאוימות בעצמן ע"י גורמים קיצוניים ופועלות בשיתוף ביניהן כדי לנצח אותם".
"המבצע בעזה כוון נגד יורי הטילים לעבר ישראל"
יו"ר האופוזיציה אמרה בראיון כי גם לטורקיה יש אינטרס להיות ביחסים טובים עם ישראל. "לטורקיה תפקיד חשוב באזור וכשרת החוץ פעלתי גם אני לחזק את הקשרים. בפגישותיי עם מנהיגי טורקיה ראיתי כי רב המכנה המשותף על המפריד, ויחסי ישראל תורכיה מניבים תוצרים חשובים לתורכיה ולאינטרסים שלה, לא רק לישראל".
לבני פנתה באמצעות הטלוויזיה לאזרחי טורקיה ולהנהגתה: "תמיכה במלחמה בטרור היא לא מעשה אנטי פלסטיני. היא אנטי טרור. חמאס לא מייצג את השאיפות הלאומיות של הפלסטינים, הוא לא פועל למענן ולא מקדם אותן", הסבירה.
"אני הרי תומכת בהקמת מדינה פלסטינית וככזו אני אומרת לכם שהצורך להלחם בטרור ובגורמים הקיצוניים הוא מכנה משותף בין כל הכוחות המתונים באזור - וטורקיה צריכה להיות בהם", הוסיפה לבני.
ישראל לא מאיימת על טורקיה
"טורקיה יודעת מה חשיבות היחסים עם ישראל, היא יודעת שהיא נמצאת באותו מחנה של מתונים עם ישראל, הפלסטינים המתונים ומדינות מוסלמיות אחרות והאיום כלפי טורקיה הוא לא מאיתנו. מנהיג, בכל מקום, צריך לשאול עצמו עם מי הוא מזדהה, עם אילו ערכים ולמען אילו מטרות. בכל הנושאים הללו טורקיה וישראל חולקות מכנה משותף רחב".
יו"ר האופוזיציה הדגישה עוד כי את הקשר החשוב בין ישראל וטורקיה אפשר וצריך לנתב לשיתופי פעולה לקדם מטרות משותפות, בראשן קידום האזור, ולא לפגוע בו במשברים שניתן ואף צריך לפתור אותם.
כתבות נוספות בנושא:
שר החוץ הטורקי: מקווה לחזור לדיאלוג עם ישראל
פרשנות: משבר בין ישראל לטורקיה?







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














