בעוד יומיים ייפתח באיסטנבול הדיון הראשון במשפט של ה-IHH הטורקי ומשפחות הרוגי משט ה"מרמרה" נגד ישראל, ובארגון הסיוע שביקש לשבור את המצור על עזה ב-31 במאי 2010 נערכים לקמפיין תקשורתי נרחב בניסיון לשוב ולהתסיס את הרחוב הטורקי נגד ישראל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בימים האחרונים הפיץ ה-IHH פרסומים שונים העוסקים בסיקור התקשורתי של המשפט וטען כי "עשרות מדינות, ארגונים ובכירים ברחבי העולם הביעו עניין רב בסיקור המשפט". לצד זאת, פרסם סרטון תעמולה באורך דקה, בו "הובלטו" עדויות "מפלילות" נגד ישראל, בגין אחריותה לתקרית. זאת, ברקע עדויות מוקלטות של כמה מהמעורבים בה.

צפו בסרטון שהופץ בכלי התקשורת של ה-IHH:

בחודש שעבר הפיק ה-IHH סרט דוקומנטרי באורך מלא על התקרית הימית האלימה. הסרט, שנקרא "תחנה אחרונה: חופש", מורכב כולו מ"עדויות" של אנשי הארגון, פרשנים ואנשי חוק טורקיים, ומגולל את הגרסה הטורקית לפרשת המשט. בין המרואיינים בסרט - גם ראש הארגון, בולנט ילדרים, שהוביל את הטון הלוחמני נגד ישראל, ושנחקר לפני ארבעה חודשים בחשד כי מימן בחשאי גורמי "אל-קעידה" באמצעות כספים שנתרמו לארגונו.

לצפייה בסרט הדוקומנטרי המלא - לחצו כאן

על פי הפרטים שפורסמו בחודש יוני בחדשות 2 באינטרנט, כבר בדיון הראשון שיתקיים בבית המשפט באיסטנבול, יוצגו מספר עדויות על התקרית האלימה שהתרחשה על סיפון הספינה, שהסתיימה במותם של תשעה בני אדם בעימות עם לוחמי השייטת.

באותו החודש התחוללה סערה בעקבות כתבי אישום שהוגשו בטורקיה נגד הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, מפקד חיל הים לשעבר אליעזר (צ'ייני) מרום, ראש אמ"ן לשעבר עמוס ידלין וראש להק מודיעין בחיל האוויר לשעבר אבישי לוי. כולם, בגין מעורבותם הישירה ואחריותם על תקרית ה"מרמרה".

הפרוטוקולים יועברו גם לרשויות המשפט בישראל

בכתב האישום דרש התובע הכללי הטורקי לגזור על הארבעה תשעה מאסרי עולם מצטברים - כלומר לא פחות מ-18 אלף שנים בכלא. התביעה האשימה את הארבעה ב"הסתה להרג מפלצתי ועינויים", וסעיפי האישום הנוספים הם: רצח בכוונה תחילה וגרימת חבלה. בטורקיה העריכו בשבוע שעבר כי הארבעה יורשעו באישומים הכבדים שלא בפניהם.

בטורקיה דווח כי פרוטוקול התביעה שהוגש לבית הדין העליון באיסטנבול יתורגם לאנגלית ויועבר גם לרשויות המשפט בישראל. בנוסף, ידרוש בית הדין למנות עורכי דין לנאשמים הישראלים - על מנת לקיים ניהול תקין של המשפט. הרמטכ"ל לשעבר אשכנזי ויתר בכירי צה"ל הנאשמים לא יגיעו כמובן לדיוני בית המשפט, והם יישפטו וייענשו בהיעדרם.

ביקורת חריפה על הסכם הפיוס (צילום: דו"צ)
התקרית על הסיפון | צילום: דו"צ

כתבי האישום נגד הארבעה כוללים לא פחות מ-144 עמודים, ומתבססים על עדויות של 600 בני אדם, כ-490 מהם לקחו חלק במשט והיתר הם קרוביהם של ההרוגים. בתקשורת הטורקית דווח שהתביעה במדינה מתכוונת לנקוט הליכים משפטיים גם נגד החיילים שהיו מעורבים בהשתלטות על הספינה, אך הדבר עדיין נמצא בחקירה.

בישראל נמתחה ביקורת חריפה על הגשת כתבי האישום והגדירו את המהלך כצעד נוסף בהחרפת היחסים בין הצדדים. עם זאת, שר החוץ הטורקי אהמט דאבוטולו אמר לאחר הגשת כתבי האישום כי אין ביכולתה או בכוונתה של הממשלה באנקרה להתערב בצורה כלשהי בהתנהלות רשות השופטת.