נתניהו. דבק בהחלטתו (צילום: לע"מ)
דבק בעמדתו. נתניהו | צילום: לע"מ

סערת הרחבת הבנייה בין י-ם למעלה אדומים נמשכת, וכעת גם שר הפנים אלי ישי מתייחס לסוגייה ומבהיר: "זו מצווה, זו זכות וזו חובה". ישי המשיך ותקף את מתנגדי ההחלטה, שהובילה לשיחות הבהרה עם שגרירי ישראל בבריטניה צרפת ושוודיה, בטענה כי מודבר ב"פוליטיקאים שמנסים נואשות לקושש מנדטים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בתוך כך אומר היום גורם בלשכת ראש הממשלה כי "ישראל תמשיך לעמוד על האינטרסים החיוניים שלה גורם מול לחצים בינלאומיים ולא יהיה שינוי בהחלטה שהתקבלה. ההליכה החד-צדדית של הפלסטינים לאו"ם היא הפרה בוטה ויסודית של ההסכמים שהקהילה הבינלאומית ערבה להם. לא צריך להתפלא שישראל לא ישבה בחיבוק ידיים מול הצעדים הפלסטיניים החד-צדדיים. לגבי צעדים נוספים, מדינת ישראל תפעל לפי התנהגות הפלסטינים. אם הם ימשיכו בצעדים החד צדדיים - ישראל תפעל בהתאם".

שגרירי ישראל באירופה ניסו היום נואשות להסביר את מהלך הרחבת הבנייה בשטחי E1 שבין ירושלים למעלה אדומים, וכעת מצטרף גם שר הפנים אלי ישי לוויכוח, עם הצהרת תמיכה מוחלטת. "ממשלות ישראל לדורותיהן בנו בירושלים ובכל מקום בעל חשיבות מדינית וביטחונית", הבהיר ישי והוסיף, "אין לנו הזכות לבנות בירושלים ושכונותיה - כי אם חובה".

"הצבת סימן שאלה על זכותנו זו, הינה כהצבת סימן שאלה על זכותנו על הארץ", הוסיף ישי ותקף גם את המבקרים למהלך מבית, "פוליטיקאים המנצלים שעה זו לתקוף מדיניות ישראל בניסיון נואש לקושש מנדטים, עושים לנו עוול ומגלים בורותם להיסטוריית כל ממשלות ישראל ופועלם".

משרד החוץ הצרפתי: "יש בידינו גם אמצעים אחרים כדי להביע את מחאתנו"

במקביל, פרסם היום משרד החוץ הצרפתי הבהרה על עמדתו בנושא ותוכן השיחה עם שגריר ישראל בפריז שזומן לשיחה. "ראש הלשכה הביע בפני השגריר הישראלי את דאגתה הרבה של צרפת עקב החלטת ממשלת ישראל לאשר בניית 3,000 יחידות דיור בהתנחלויות. החלטה זו מהווה חידוש של הליכי התכנון לצורך התנחלות באזור בגדה המערבית המכונה E1, מזרחית לירושלים", כתבו שם.

"הבניה באזור E1 תפגע פגיעה חמורה בפתרון שתי המדינות על ידי כך שתבודד את ירושלים - שאמורה להפוך לבירת שתי המדינות - מהגדה, ותאיים על הרציפות הטריטוריאלית של המדינה הפלסטינית העתידית", חזרו במשרד החוץ הצרפתי על עמדתם, "אנו קוראים לצדדים לתהליך השלום להימנע מכל צעד שעלול להקשות על חידושו המהיר וללא תנאים של המשא המתן, דבר שאנו מייחלים לו בכל לבנו".

"יש בידינו אמצעים אחרים כדי להביע את מחאתנו", הוסיף דובר משרד החוץ הצרפתי בתשובה לדיווחים לפיהם צרפת עשוייה להחזיר את שגרירה מישראל לעת מחאה. "תהליך השלום במזרח התיכון יידון בעת המפגש הקרוב של שרי החוץ של האיחוד האירופי, שייערך בבריסל ב-10 בדצמבר", הוא סיכם את דבריו.