הפלסטינים יקבלו סיוע כלכלי. אבו מאזן והילרי קלינטו (צילום: רוייטרס)
הפלסטינים יקבלו סיוע כלכלי. אבו מאזן והי | צילום: רוייטרס

מסתמן כי הצטרפותם של הפלסטינים לאונסק"ו באוקטובר האחרון לא תפגע בכספי הסיוע שלהם - הקונגרס האמריקני אישר הלילה את המשך מתן הסיוע הכלכלי לרשות הפלסטינית, כל עוד הפלסטינים לא יצטרפו לארגון נוסף של האו"ם במעמד של מדינה-חברה.

הרפובליקנים והדמוקרטים בבית הנבחרים האמריקני הגיעו להסכמה, שפרטיה נשמרו בסוד עד כה. מפרטי ההסכם עולה כי גם המשלחת הפלסטינית בוושינגטון תוכל להמשיך ולפעול כסדרה. טרם התברר מתי תובא הצעת התקציב לאישור שני בתי הקונגרס או האם צפויים בה שינויים. בהצעה לא מצוין סכום הסיוע לפלסטינים לשנת 2012, ככל הנראה במטרה להותיר את ההחלטה בידי ממשל אובמה. בשנה שעברה עמד סכום הסיוע האמריקני לרשות הפלסטינית על 400 מיליון דולרים בתחומי הפנים ו-150 מיליון דולרים נוספים בתחום הביטחון.

"השורה התחתונה היא שהסיוע האמריקני לרשות הפלסטינית יכול להמשיך, ואלה חדשות טובות", אמר דילן וויליאמס, בכיר בשדולה האמריקנית-היהודית ג'יי-סטריט, הפועלת לקידום תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים במתווה של שתי מדינות. הארגון טוען כי המשך הסיוע האמריקני לרשות הפלסטינית בגדה המערבית מסייע לביטחון ישראל: "האלטרנטיבה ליכולתה של הרשות הפלסטינית לסייע לישראל בשמירת הסדר ובמתן שירותים בסיסיים לפלסטיניים, היא ניסיון של קבוצות קיצוניות כמו חמאס לפגוע בסדר באופן מכוון ולהשתלט על הגדה המערבית", הוסיף וויליאמס.

מזכ"ל ארגון הליגה נגד השמצה אברהם פוקסמן אמר כי לדעתו ההגבלות על הרשות במטרה לקבל את כספי הסיוע הן "מספקות" מכיוון שהן נעשות מתוך מבט לעתיד, ולא אל העבר. "ההצעה אומנם לא מענישה אותם על מה שהם עשו", אמר פוקסמן, בהתייחסו להצטרפותם של הפלסטינים לארגון אונסק"ו במעמד של מדינה-חברה, אך הוסיף כי "הניסוח ברור ולפיו אם הפלסטינים יפעלו שוב באופן דומה, יהיו לכך השלכות מצד ארה"ב".

גם מנכ"ל הוועד היהודי-אמריקני דיוויד האריס הגיב להצעה ואמר: "מצד אחד, אנחנו מבינים את כוונת הקונגרס לשלוח מסר ברור לכך שלכל מהלך חד-צדדי יהיו השלכות מיידיות וישירות על כספי הסיוע לפלסטינים. מצד שני, חשוב שכל החלטה מסוג זה לא תתגלה כבלתי מועילה ולא תשפיע שלילית על שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל לרשות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק