שבוע לפני השבעת הממשלה החדשה בישראל, ונשיא ארצות הברית ברק אובמה מראה את הכיוון הדרוש מבחינתו לממשלת נתניהו: שתי מדינות לשני עמים.

במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול בבית הלבן, אמר אובמה שעל אף שהרכב הממשלה בישראל אינו ידוע כרגע, כמו גם מבנה ההנהגה הפלסטינית - יש לדבוק בסטטוס קוו שנוצר עד כה ולהמשיך לקדם את המשא ומתן על בסיס רעיון שתי המדינות החיות בשלום וביטחון זו לצד זו.

דבריו של אובמה אינם מפתיעים נוכח העובדה שעמדת ארה"ב הובהרה באופן ברור בתחילת החודש על ידי מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, במהלך ביקורה בישראל.

הילרי: "אנו מצפים לעבוד עם הממשלה החדשה"

"הקשר המיוחד בין ארצות הברית לישראל, והמחויבות שלנו לבטחונה של ישראל ולקיומה כמדינה דמוקרטית, יישארו יציבים כבעבר", אמרה קלינטון. "ארה"ב תהיה מעורבת לעומק בקידום הפיתרון של שתי מדינות לשני עמים ואין לנו זמן לבזבז".

"אנו מצפים לעבוד עם הממשלה החדשה שנבחרה על ידי האזרחים הישראלים", אמרה קלינטון, "ארצות הברית תמיד תמכה בעם ובממשל הישראלי - לא נפסיק . זה לא אומר שיהיו לנו דעות שלא נביע . גם ישראל מביעה את דעתה על המדיניות שלנו. זה מאוד דינמי ויש לנו הרבה מאוד דעות בתוך המדינות ובין המדינות . ההערכה שלנו שבסופו של דבר העבודה לקראת פתרון של שתי מדינות היא בלתי נמנעת".

הבוקר: מתחדש המו"מ הקואליציוני

לאחר ניצחונו של יו"ר העבודה אהוד ברק בוועידת המפלגה, וההחלטה להיכנס לממשלת נתניהו - הדרך להרכבת ממשלה חדשה קצרה מתמיד.

הבוקר יחודש המשא ומתן הקואליציוני בין הליכוד ליהדות התורה והבית היהודי. ראש הממשלה המיועד נתניהו שואף להקים ממשלה רחבה עם 74 חברים, וככל הנראה היא תושבע ביום שלישי. אמש החליטה וועידת מפלגת העבודה ברוב של כמעט 58 אחוזים, להעניק גיבוי ליושב ראש המפלגה ולהצטרף לממשלתו של נתניהו.

מדובר בפעם החמישית ברציפות שבה מפלגת העבודה מצטרפת לממשלה שהיא איננה מרכיבה. שבעת חברי הכנסת שהתנגדו לכניסה לממשלה החלו להתפרק עם היוודע התוצאות והם הודיעו שאין בכוונתם לפרוש מהמפלגה. בקדימה אמרו אתמול שברק העניק לִנתניהו על מגש של כסף את ממשלתו החדשה, ואפשר לו להימנע מממשלת ימין צרה.