מזכ"ל האו"ם ידווח בתוך 5 חודשים על התקדמות החקירות העצמאיות של ישראל והפלסטינים
עצרת האו"ם קראה היום לישראל ולפלסטינים לנהל חקירה עצמאית של אירועי "עופרת יצוקה" בקיץ האחרון. 98 תמכו בהצעה של הליגה הערבית ורק שבעה התנגדו. שגרירת ישראל באו"ם בתגובה להחלטה: "נפעל בעוז כנגד החמאס, חיזבאללה וכל טרוריסט אחר באשר הוא"
חדשות 2
| פורסם
26/02/10 18:10
דוח גולדסטון - שוב בעצרת האו"ם
צילום׃
AP
ההצעה שהוגשה על ידי הליגה הערבית אושרה ברוב של 98 תומכים מול שבעה מתנגדים בלבד. 31 נציגים נמנעו. ההצבעה נערכה לאחר שנציגי המדינות השונות נמנעו מלשאת נאומים בנושא.
ההצבעה באו"ם היא ניסיון להשאיר את הדיון בדוח במרכז סדר היום הציבורי לאחר שהמדינות הגדולות - ארה"ב, צרפת ובריטניה - סירבו לדון בו במועצת הביטחון. ההחלטה הקודמת בעניין הורתה למזכ"ל לדווח על החקירה שהתנהלה בישראל ואצל הפלסטינים. תשובתו של מזכ"ל האו"ם, שניתנה רק בתחילת החודש, אמרה כי אין לו על מה לדווח מאחר שהחקירה בעיצומה.
"כפי שישראל נוהגת לעשות בתום כל מבצע צבאי, כך גם עם סיום מבצע 'עפרת יצוקה' פתחה ישראל בחקירה עצמאית, מהימנה ובהתאם לסטנדרטיים הבינלאומיים", טענה שלו. "האם הרשות הפלסטינית יכולה לנהל חקירות בעזה לאחר שזו גורשה מהמקום באלימות ובהפיכה עקובה מדם?", תמהה שלו. "האם אנו באמת מאמינים שארגון הטרור חמאס מסוגל לחקור את השימוש שהוא עושה במגנים אנושיים, את שיטות פעולותיו המזעזעות כלפי מטרות אזרחיות ואת הניצול הציני שהוא עושה בבתי"ס, בתי"ח ומסגדים לטובת הטרור?".







חדשות




= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














