רבים צפו אתמול בדריכות בנאומו של נשיא מצרים הנבחר מוחמד מורסי, עם ההכרזה הרשמית על זכייתו בבחירות, ובהם גם ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר, מי שהיה ידידו הקרוב של הנשיא הקודם חוסני מובארק.

דבריו של מורסי - חבר "האחים המוסלמים" - על בחינה מחודשת של הסכם השלום עם ישראל, לא הותירו ספק בלבו של בן אליעזר על העתיד המעורפל שצפוי לשרור בין המדינות עם כניסתו לתפקיד נשיא מצרים.

"צריך להבין שאנחנו נמצאים בעולם אחר, במזרח תיכון חדש, יותר דתי, יותר איסלאמי, יותר שונא ישראל", אמר היום בן אליעזר בריאיון לחדשות 2 באינטרנט. "יש נשיא חדש למצרים, ומי שמסתכל על ההיסטוריה שלו לא יטעה הרבה בזה שהאיש הוביל עמותות וארגונים שפעלו כנגד מדינת ישראל והצטיינו בשנאתם למדינה".

לגבי העתיד לבוא, בן אליעזר מתקשה לומר חד משמעית מה צפוי ליחסים בין המדינות. "הנאום שלו אתמול היה מאוד פייסני, נאום שעיקרו היה לכבד את כל ההסכמים שנחתמו ולהמשיך לכבד אותם", ציין פואד.

"הזמן יעשה את שלו ונראה מה יהיה, אבל דבר אחד ברור. כל מי שחושב שבזה תם ונשלם והמהפכה נגמרה, פשוט לא יודע מה הוא מדבר. המהפכה עדיין בשלב הראשון שלה. היא הצליחה להעיף נשיא ולהביא נשיא חדש. כולם שכחו על מה המיליונים זעקו. הם זעקו ללחם, לעבודה ולבתים. השאלה היא האם רף הציפיות ימלא את משאלותיהם".

מורסי יצטרך לבחור: דרך העימות או דרך השלום

לדברי בן אליעזר, הנשיא החדש יצטרך לבחור בין שתי דרכים: "דרך העימות והפניית כל המשאבים לכיוון הזה, או דרך אחרת שבה ימשיך לקיים את הסכם השלום - שהוא אינטרס מצרי מהמעלה הראשונה, כמו שהוא אינטרס ישראלי מהמעלה הראשונה", אמר פואד והוסיף "הוא צריך את הסכם השלום לא פחות משאני צריך אותו, כדי להפנות את המשאבים לרווחת העם".

סימן ניצחון, הנשיא מורסי (צילום: אי פי)
מוחמד מורסי. מזרח תיכון חדש | צילום: אי פי

בן אליעזר לא מפחית בחשיבות של ההחלטה שיעשה מורסי והשפעתה על האזור כולו. "מצרים היא מדינת ציר והיא המדינה הכי חשובה, הכי גדולה והכי משמעותית באזור", אמר בן אליעזר והוסיף שחשוב להבין שמצרים מוסלמית משפיעה על כל עמי האזור. לדבריו, בסקירה של הגורמים במזרח התיכון, כולל חמאס וחיזבאללה, הגורם היחיד המתון שנותר הוא ירדן, אך גם היא תושפע בסופו של דבר ממה שיתרחש בסוריה.

בנוגע למדיניות ההבלגה הישראלית שבה נקטה ישראל עד היום, בן אליעזר מדגיש כי היא הייתה נכונה, אבל לא ניתן להמשיך בה עוד. "יש גבול לכמה שישראל יכולה להגיב", אמר לסיום. "ישראל צריכה להבטיח את ביטחון התושבים שלה ולדאוג לרווחתם". בנוסף, ציין בן אליעזר כי תקריות עתידיות בין ישראל ומצרים עלולות להיות נפיצות הרבה יותר ולהביא להתלקחות באזור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק