ישראל והפלסטינים ישובו לשולחן המו"מ? (צילום: רויטרס)
מתיחות בצמרת המדינית | צילום: רויטרס

המתיחות המדינית סביב ממשלת האחדות הפלסטינית נמשכת: ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (ג') עם נשיא צרפת פרנסואה הולנד, ושב והדגיש כי "אף מדינה לא הייתה מוכנה שארגון טרור יהיה חלק מהממשלה שלה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"ממשלת האחדות הפלסטינית שנשענת על ארגון הטרור חמאס היא צעד פלסטיני נגד השלום ובעד הטרור, ולכן שגיאה לתת לו לגיטימציה", הוסיף נתניהו, בביקורת על ארה"ב שהצהירה כי תשתף פעולה עם ממשלת הטכנוקרטים החדשה

כמו כן הביע ראש הממשלה הערכה לפעולה הנחושה של כוחות הביטחון הצרפתים, שהביאה ללכידת המחבל החשוד בביצוע הפיגוע האנטישמי בבריסל. נתניהו הודה להולנד על המאמצים הצרפתים בנושא, ועל "עמידתו העקבית והאיתנה נגד האנטישמיות".

נתניהו המשיך במאמצים הדיפלומטיים בראיון לסוכנות הידיעות AP, כאשר קרא לארה"ב להבהיר לאבו מאזן שהשותפות עם החמאס "אינה מקובלת". ראש הממשלה הבהיר כי הוא "מוטרד מאוד" מההחלטה האמריקנית בנושא.

מהגדה - לעזה. חמדאללה, ארכיון (צילום: רויטרס)
ראמי חמדאללה, ארכיון | צילום: רויטרס

חמדאללה: "ישראל פוגעת ביציבות הפוליטית באזור"

ראש ממשלת האחדות הפלסטינית ראמי חמדאללה, כינס היום את ישיבת הקבינט הראשונה של הממשלה החדשה, ושיבח את החלטת ארה"ב לשמר את הקשרים המדיניים. לדבריו, ההחלטה הותירה את ישראל מזועזעת: "אנחנו משבחים את כל המדינות שתומכות בממשלה הזו, ומקווים לפתוח ערוצים נוספים עם ממשלות אחרות כדי לחזק את עמידותנו".

חמדאללה התלונן על המכשולים שישראל מציבה בפני הממשלה, לאחר שמנעה את הגעתם של שרי הממשלה מעזה לרמאללה. "אנחנו קוראים לקהילה הבינלאומית להכיר בנו ולסייע לנו להתגבר על האתגרים הפוליטיים שנובעים מהמדיניות הישראלית, שפוגעת ביציבות הפוליטית והכלכלית באזור".

"עזה היא חלק מארצנו, אז ברור שניסע אליה וממנה. כל השרים והנשיא ייסעו לעזה", הוסיף חמדאללה, שציין כי המסע יתבצע בזמן הקרוב דרך מצרים, על מנת לעקוף את המגבלות הישראליות.

מארג של אינטרסים סביב עזה (צילום: AP, חדשות)
אבו-מאזן והנייה, ארכיון | צילום: AP, חדשות

"התמימות האמריקנית שוברת שיאים"

אתמול הביעו גורמים בישראל אכזבה מהודעת ארה"ב, שלדבריהם מכשירה שיתוף פעולה עם חמאס, ארגון שבמצעו מתנגד לעצם קיומה של ישראל.

"אנחנו מאוכזבים עמוקות ממחלקת המדינה האמריקנית", נכתב בהודעה בשם גורמים מדיניים בישראל. "הממשלה הפלסטינית היא ממשלה המגובה על ידי חמאס, ארגון טרור המחויב להשמדתה של ישראל. אם הממשל האמריקני רוצה לקדם את השלום, הוא צריך לקרוא לאבו מאזן לסיים את הברית עם חמאס ולחזור לשיחות שלום עם ישראל".

עוד הוסיפו הגורמים כי בעצם ההסכמה לפעול בשיתוף פעולה עם הממשלה הפלסטינית החדשה, הממשל האמריקני "מאפשר לאבו מאזן להאמין כי זה מקובל להקים ממשלה עם ארגון טרור".

ארה"ב: אם יהיה צורך, נשנה את המדיניות

גם השר גלעד ארדן, חבר הקבינט הביטחוני-מדיני התייחס להודעה האמריקנית וטען כי היא נובעת מתמימות אמריקנית. "לצערי, התמימות האמריקנית שוברת שיאים", אמר ארדן. "שיתוף פעולה עם חמאס, המוגדר בארה״ב כארגון טרור הרוצח נשים וילדים, אינו מתקבל על הדעת. הכניעה האמריקנית פעם אחר פעם לתכתיבים הפלסטינים פוגעת קשות בסיכוי לשוב אי פעם למשא ומתן ותגרום לישראל לנקוט בצעדים חד צדדיים בכדי להגן על אזרחיה מממשלת הטרור שהקים אבו מאזן".

הדברים שהציתו את התגובה הישראלית החריפה נאמרו אתמול על ידי דוברת מחלקת המדינה, ג'ן סאקי, שבתדרוך עיתונאים הודיעה כי "בהתבסס על מה שאנחנו יודעים, אנחנו מתכוונים להמשיך ולעבוד עם הממשלה (הפלסטינית), אבל אנחנו נבחן היטב כדי להבטיח שהיא עומדת בעקרונות שאבו מאזן דיבר עליהם".

במחלקת המדינה הבהירו כי ימשיכו לבחון את הרכב הממשלה החדשה ואת המדיניות שלה. "אם יהיה צורך, נשנה את המדיניות שלנו בהתאם", הבטיחה סאקי.