מטה המאבק למען שחרור החייל החטוף גלעד שליט מפגין הבוקר מול ביתה של שרת החוץ ויו"ר קדימה, ציפי לבני בתל אביב במחאה על התבטאותה אמש, לפיה "מדינת ישראל לא מחויבת להחזיר כל חייל שנופל בשבי". כ-150 בני אדם, פעילי המטה ואזרחים המביעים הזדהות, מפגינים במחאה על מה שהם מכנים ה"התבטאות אומללה" של לבני.
לבני אמרה אמש במהלך פגישתה עם תלמידים בתיכון: "כולנו הורים לחיילים, רוצים שיחזרו בשלום הביתה, ושלא יהיו הרוגים או חטופים". היא הוסיפה: "אנחנו רוצים להחזיר את כולם הביתה, כשאפשר. לא תמיד זה אפשרי".
"לצערנו ציפי ליבני מעדיפה להקריב את גלעד שליט על מזבח קמפיין הבחירות שלה", אמר דובר המטה גיא אליאסף. "אנו מקווים ששרת החוץ תחזור בה מהאמירה האומללה הזו, וקוראים לכל הציבור להגיע להפגנה ולהוכיח לליבני שלעם ישראל אכפת יותר מלמנהיגים שלו".
"לעם ישראל אכפת יותר מהמנהיגים שלו באשר לשליט"
|
לבני: "אי אפשר להחזיר את כולם"
אליאסף סיפר גם על האווירה בפגישה: "ציפי לבני לא חזרה בה מדבריה, לאחר שאמרנו לה שאמריתה אתמול הייתה חסרת אחריות ולא ראויה למי שטוען להיות ראש ממשלה. ביקשנו ממנה לתת לנו הבטחה לצעדים אופרטיביים לשחרור שליט והיא התחמקה מהשאלה ולא נתנה לנו תשובות. היא אמרה לנו שההזדהות שלנו עם גלעד שליט היא יפה".
אליאסף הוסיף: "מבחינתנו זו אמירה חסרת אחריות ואמירה שנוגדת את הערכים של עם ישראל, פוגעת בחיילים שרצים לקרב ויודעים שאם יקרה להם משהו אז יש מישהו שיחזיר אותם הביתה".
במקביל, עורך מטה המאבק גם הפגנה מול מעונו של ראש הממשלה אהוד אולמרט בירושלים. כ-200 מפגינים הגיעו למקום, וקוראים לאולמרט "להחזיר את גלעד, כי הוא נחטף בזמן כהונתו כראש ממשלה. שלא ישאיר את האחריות שלו לידיים של מישהו אחר".
"ניתן לשחרר את שליט ביום אחד"
בכיר בחמאס, מחמוד א-זהאר, אמר אמש בראיון לרדיו קול ישראל, כי "ניתן לשחרר את שליט ביום אחד". "צריכה לקום בישראל ממשלה חזקה ואמיצה לעשות זאת", הוסיף בכיר התנועה ברצועת עזה.







חדשות






= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון














