באן קי מון ואבו מאזן, ארכיון (צילום: רויטרס)
אבו מאזן ובאן קי מון. ארכיון | צילום: רויטרס

שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מלכי הודיע הבוקר כי הרשות הפלסטינית השיגה את תמיכתן של שמונה חברות במועצת הביטחון, לקראת הדיון בבקשה להכרה בפלסטין כחברה מלאה באו"ם, כך מדווחת סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען".

לדברי מלכי, הצליחו הפלסטינים לשכנע את ניגריה וגבון לתמוך בבקשה הפלסטיני, לאחר שהתנדנדו בנושא, ובכך הן יצטרפו לרוסיה, סין, הודו, דרום אפריקה, ברזיל ולבנון שכבר הצהירו על תמיכה.

"אנו פועלים בימים האלו כדי להשיג את תמיכתה של המדינה התשיעית - שבטוח תתמוך בנו", אמר שר החוץ הפלסטיני, כשהוא מציין כי המאמצים מרוכזים כעת בגזרת קולומביה ובוסניה-הרצגובינה.

עם זאת, הודעתו של מלכי לגבי ניגריה וגבון סותרת הודעות קודמות של ישראל, לפיהן צפויות שתי המדינות להימנע בהצבעה, ולא לתמוך בבקשה הפלסטינית. כמו כן, גם אם תעבור ההחלטה, צפויה ארה"ב להטיל וטו, והפלסטינים מצידם יעבירו את הפנייה לעצרת הכללית של האו"ם.

"ישראל הייתה בירת היהודים כשלונדון הייתה עוד ביצה"

הישג נוסף לפלסטינים? (צילום: רויטרס)
ריאד אל-מלכי, שר החוץ הפלסטיני | צילום: רויטרס

אמש אישרה מועצת הביטחון של האו"ם פה אחד להעביר את בקשת הפלסטינים להצטרף כחברה מלאה באו"ם לוועדה טכנית שתבחן את הבקשה.

המשקיף הפלסטיני הודה על ההחלטה ואמר כי הוא מקווה שהנושא יתקדם במהרה. הוא עקץ את ישראל ואמר כי האישור שנתנה ישראל להקמת 1,100 דירות בשכונת גילה בירושלים, היא התשובה האמיתית של ישראל להצעת הקוורטט. בתגובה לדברים אמר השגריר רון פרושאור כי ירושלים הייתה בירת העם היהודי - עוד כשלונדון הייתה ביצה. לדבריו של פרושאור, אין קיצורי דרך למדינה אלא רק דיבור ישיר בין הצדדים.

את הוועדה מרכיבות כל 15 המדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם. את הבקשה אמורים לבחון במשך 35 ימים, אך דיפלומטים מערביים אומרים כי ייתכן שבמקרה הזה משך הבחינה יוארך. ארצות הברית כבר אמרה כי תטיל וטו על אישור הבקשה אם יהיה לכך רוב.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק