האם החלטת מועצת זכויות האדם באו"ם מהווה כשלון דיפלומטי לישראל? שגרירת ישראל גברילה שלו חושבת שממש לא. "עובדה שהדוח התקבל בהתנגדות של שש מדינות", מציינת שלו בראיון מיוחד לאולפן שישי.

שגרירת ישראל באו"ם מספרת על המאמצים הדיפלומטיים האדירים, לדבריה, שעשתה ישראל במהלך הדיונים באו"ם על הדוח שמציג את ישראל באור שלילי ביותר. "אני לא חושבת שזה כשלון דיפלומטי אדיר של ישראל", היא אומרת ומביאה כהוכחה את העובדה שהפעם הצביעו בעד ישראל יותר מדינות, לעומת מדינה אחת שהצביעה בעדנו בפעם הקודמת שנערכה הצבעה.

"קיווינו שיותר מדינות יהי לצדנו"

למרות התגובה החריפה ששיגרה מוקדם יותר ישראל, לפיה היא דוחה את מסקנות הדוח, והסערה הגדולה סביב ההחלטה של האו"ם, בישראל מתברר לא ממש הופתעו. "ידענו שזה מה שיהיה", מודה השגרירה שלנו באו"ם שטוענת כי המדינות הערביות והמוסלמיות הן אלו שהצביעו נגדנו והדבר אכן היה צפוי.

עם זאת, היא מספרת על אכזבה קטנה משאר המדינות, "קיווינו שיותר מדינות יתייצבו לצידנו ואכן חברינו עשו מאמצים שאמנם לא הביאו לסיכול ההחלטה, אך בהחלט להתנגדות גדולה יותר".

לגבי ההחלטה של ישראל לא לשתף פעולה עם עורכי הדוח מראש היא מנמקת בהתנגדות להרכב חברי הוועדה. "היה ידוע מראש שהחלטות המועצה צפויות להיות נגד ישראל, כך שגם אם היינו משתפים פעולה - התוצאות לא היו שונות בהרבה", היא מסבירה.

69679
ההצבעה במועצת לזכויות אדם באו"ם: 6 מדינות בעד ישראל - 25 נגד | צילום:

מועצת זכויות האדם של האו"ם דנה בדוח גולדסטון

גולדסטון התעקש: ישראל בצעה פשעי מלחמה בעזה

הווידאופדיה: מבצע עופרת יצוקה

עקבו אחר הטוויטר של חדשות 2

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק