"האחריות לשבירת הרגיעה מוטלת כולה על ארגון החמאס וארגוני הטרור האחרים בעזה" - כך אמר הבוקר ראש הממשלה אהוד אולמרט בפתח ישיבת הממשלה השבועית. הפרות הרגיעה ברצועה אמנם לא הופיעו בסדר היום הרשמי של הישיבה, אך היה ברור שלשרים לא תהיה דרך להתעלם מזה, אחרי עוד בוקר של קסאמים בדרום.

"זה לא סוד שישראל לא הלכה בחדווה להבנות שהובילו את אותו מצב שמוגדר כרגיעה, אבל היא עמדה בהם", אמר אולמרט. "אין אף גורם שיכול לבוא בטענה כלפי ממשלת ישראל. נמשיך לפעול בכל דרך כדי למנוע מצב שהרגיעה פועלת כנגד ביטחונם של תושבי ישראל".

אולמרט הבהיר כי בעקבות הדיון בקבינט בשבוע שעבר ודיון הערכת המצב בסוף השבוע, "הנחיתי את מערכת הביטחון להציג בפניי בקרוב את הצעותיהם על מנת לגבש תכנית מסודרת, שאם יהיה צורך תובא בדרך המתאימה לאישור הדרגים הקובעים בממשלה כדי להביא את השקט המלא לדרום".

"שר הביטחון חסר אחריות"

שרת החוץ ויו"ר קדימה החדשה, ציפי לבני, אמרה בישיבה כי "מראש אמרנו שאם יהיה ירי - ישראל תגיב מיד. הרגיעה מופרת - זאת עובדה. ישראל לא יכולה להשלים עם הפרה בלי לפעול לפי הכללים שהיא עצמה קבעה מראש. ובאשר לאופי התגובה - הצבא צריך להניח בפנינו את האופציות כדי לקבוע את אופי התגובה הרצויה בהתאם למצב בשטח".

הבוקר הגישה סיעת ישראל ביתנו 25 חתימות לכינוס מיוחד של מליאת הכנסת, בעקבות מה שהם מכנים "הידרדרות המצב הביטחוני בדרום והתנהלותו חסרת האחריות של שר הביטחון, המונע משיקולים פוליטיים". "הידרדרות זו", הם אומרים, "מהווה פגיעה חמורה בביטחונה ובכוח ההרתעה של מדינת ישראל. הניסיון הפתטי להיאחז ב'הסכם הרגיעה' המדומה מחזק את חמאס ומחליש את החוסן הלאומי שלנו".

אתמול התייחס גם שר הביטחון אהוד ברק למצב במערב הנגב. "אני לא מציע לאף אחד להצטער על אף חודש שעובר כשיש רגיעה", אמר. "אם הצד השני יבחר ברגיעה, נצטרך לשקול אותה ברצינות. התלהמות אינה תחליף למדיניות".