מועצת הביטחון של האו"ם תתכנס היום לכינוס חירום, הערב בשעה 20:00 שעון ישראל, בנוגע להתרחשות הלילה במהלך המשט שעשה את דרכו לעזה, כך מוסר דיפלומט בכיר באו"ם לסוכנות הידיעות רויטרס.

טורקיה ולבנון הן שלחצו על קיום הכינוס הדחוף, אולם על פי הדיווחים ישנם לחצים דיפלומטים ממדינות רבות המגנות את פעולת ישראל לעצירת המשט. מוקדם יותר קרא מזכ"ל האו"ם באן קי מון לחקירת האירועים בים התיכון ואמר כי הוא מזועזע ממה שהתרחש וכי הוא מגנה את ההרג של האזרחים במתקפה.  

טורקיה היתה המדינה הראשונה שדרשה לקיים את כינוס החירום של מועצת האו"ם. בנוסף קראו גורמים בממשל הטורקי לבדוק את פעולות ישראל וטענו כי השתלטות צה"ל היתה מנוגדת לחוק הבינלאומי.

ניסיון להסתער על הקונסוליה באיסטנבול

מאות מפגינים באיסטנבול ניסו להסתער משעות הלילה על קונסוליית ישראל. ההמונים זועמים על הפעולה הישראלית בלב הים התיכון, שגבתה עד כה על פי הדיווחים לפחות עשרה קורבנות מאנשי המשט. בעקבות ההתרחשות הודיעו במשרד החוץ הטורקי: נחזיר את השגריר שלנו בישראל.

המפגינים הרבים שהתגודדו מול הקונסוליה, השליכו אבנים ובקבוקים לעבר החומות שמקיפות את השגרירות ולכיוון השוטרים שהוצבו כדי להגן על המקום. בנוסף התפתחו באזור המהומות תגרות בין מאבטחי השגרירות, השוטרים והמפגינים.

הפגנות דומות נערכו גם סביב בית השגריר הישראלי בבירה הטורקית, באנקרה. גם שם התפתחו מקרי אלימות רבים בין המפגינים לבין השוטרים שמאבטחים את ביתו של השגריר.

ראש ממשלת טורקיה, רג'יב טאיפ ארדואן הודיע שהוא מפסיק את ביקורו בצ'ילה וכי יחזור למדינה. נשיא טורקיה עבדאללה גול אמר בעקבות האירועים כי הוא דורש להוציא מיד לפועל חקירה של האירוע, שתעניש את האחראים להתרחשויות הלילה.

"פעולות צה"ל מנוגדות לחוק הבינלאומי"

שר החוץ הטורקי גינה את המתקפה הישראלית. הוא זימן את שגריר ישראל בטורקיה לשיחות שהוגדרו "דחופות". הרמטכ"ל הטורקי קטע בעקבות ההתרחשות ביקור במצרים, כדי לשוב לאנקרה להתייעצויות דחופות של ראשי הממשל הטורקי, פגישה שזומנה בעקבות האירועים הלילה.

בכירים בממשל הטורקי טוענים בפני התקשורת כי "הפעולה של צה"ל מנוגדת לחוק הבינלאומי". לטענתם, הספינות שייטו במים הבינלאומיים והיו אמורות להעביר סיוע הומאני. "אנו לא מקבלים את הפעולות של ישראל", נמסר מנציגי המדינה.

"אנו דורשים מישראל לשלוח את הנוסעים שהיו על הסיפון ונמצאים עכשיו בידיים ישראליות, לשלוח את הפעילים הטורקים ואת הפצועים בחזרה לידיים טורקיות", מסרו נציגי הממשל. "אנו דורשים מישראל להפסיק את המצב הלא סימפטי והלא חוקי הזה ולשחרר את ששת הספינות מיד".

העולם עוקב אחר המתרחש

רשתות התקשורת הבינלאומיות קטעו היום את לוח השידורים הרגיל ופרצו בדיווחים ישירים ודרמטיים מהנעשה במי הים התיכון.

את הדיווחים ליוו תמונות ההשתלטות, אותן הגדירו הכתבים "אלימות", בהן רואים את כוחות צה"ל יורים על מי שמוגדר "פעילי השלום הבינלאומיים".

במהלך הדיווחים הרשתות עברו בין כל מוקדי ההתרחשויות: ההפגנות ברצועת עזה, הפגנות נגד ישראל באיסטנבול ודיווחים של עורכי חדשות החוץ מרחבי העולם בהם צוטטו גורמים בצה"ל, אנשי חיזבללה וגורמים בכירים בטורקיה.

הסתבכות בלב ים - סיקור מיוחד:

עדות מהספינה: חיילים קפצו למים כדי להינצל

תמונות ראשונות: הקרב על הסיפון

בעקבות התקרית: אזהרת מסע לטורקיה

חמאס: חבר פרלמנט טורקי נהרג

הרמטכ"ל: צריך להיערך למהומות בגזרות נוספות

התקרית הימית - שאלות ותשובות

איך דיווחו על העימות בעולם?

איום מטורקיה: יהיו תוצאות חמורות

ה"משט למען עזה" יצא לדרך

מגעים חשאים בין ישראל לבין טורקיה בנושא המשט

בישראל ממשיכים להיערך לקראת הגעת המשט

לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות