צהל בהפסקת אש (צילום: חדשות 2)
מאריכים את הפסקת האש | צילום: חדשות 2
בעוד המגעים להשגת הפסקת אש כוללת נמשכים, כלי תקשורת ערביים מדווחים כי הצדדים הסכימו היום (ד') להאריך את הפסקת האש הנוכחית, של 72 השעות - זאת כדי שהמשא ומתן יוכל להמשיך ולהתקיים בתנאים בהם ישראל וחמאס נוצרות אש.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במהלך השיחות, לפי הדיווחים, קיבלו המצרים הערות של המשלחת הישראלית על הבקשות שהציגה המשלחת הפלסטינית. בעוד דרישות הצד הפלסטיני ידועות, עדיין לא ידוע מה רשימת הדרישות המפורטת של ממשלת ישראל להפסקת אש.

מוקדם יותר דווח, כי פריצת דרך ממשית במגעים אמנם לא נרשמה עדיין, אולם על פי ההבנות הראשוניות בין הצדדים - תתאפשר פתיחה של מעבר רפיח בין רצועת עזה למצרים, בכפוף לשליטת מנגנוני הביטחון של אבו מאזן.

עזה, ארכיון (צילום: רויטרס)
חוזרים לבתים בעזה | צילום: רויטרס

מדובר באחד התנאים המרכזיים שהציב חמאס בתמורה לרגיעה והארגון הביע את הסכמתו למהלך, בעיקר בגלל שיתנהל תחת חסותה של ממשלת האחדות הפלסטינית, בה הוא שותף.

על פי הסיכום המתהווה, יו"ר הרשות אבו מאזן אמור לשמש כ"חוט המקשר" בין המנגנונים המצריים וישראל למה שקורה ברצועת עזה - מה שיספק מענה גם לדרישות הביטחוניות של ישראל במסגרת הסדר הרגיעה הקבוע. עוד סוכם על קיום ועידה בתחילת החודש הבא בנורבגיה, לצורך איסוף כספים לשיקום ההרס ברצועת עזה.

אתמול הצטרפה המשלחת הישראלית לשיחות בקהיר אחרי שמשלחותיהם של אנשי חמאס והרשות הפלסטינית התייצבו לדיונים כבר בסוף השבוע. "הצדדים לא צפויים לדבר באופן ישיר זה עם זה", ציינו בכירים מצרים.

הפכו ליריבים. נתניהו-גנץ-יעלון (צילום: מתוך פייסבוק ראש ממשלת ישראל, חדשות)
מהן הדרישות של ישראל? | צילום: מתוך פייסבוק ראש ממשלת ישראל, חדשות

מארק רגב, דובר ממשלת ישראל לענייני התקשורת הזרה, הבהיר כי המפתח לשיחות הוא התפרקות חמאס מנשקו. "נטל האחריות על חמאס, אנחנו נכווינו יותר מפעם אחת ולכן אנחנו נכנסים לשיחות בעיניים פקוחות", הדגיש.

לעומת זאת, מנהיגי חמאס צפויים לדרוש בשיחות סוף למצור על עזה, וכן את העברת הפיקוח על המעברים לידי גורם שאינו ישראלי.