"אילחם בהחלטה בכל דרך". רג'וב (צילום: רויטרס, חדשות)
הסבלנות מתחילה לפקוע. ג'בריל רג'וב | צילום: רויטרס, חדשות

שבועיים בלבד חלפו מאז שמועצת התאחדות הכדורגל העולמית "פיפ"א" הודיעה כי היא דוחה את הבקשה הפלסטינית להרחיק את ישראל מהארגון לאור שש קבוצות שלטענתם משחקות בשטחם. כעת מתברר כי הסיפור רחוק מלהסתיים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

השר לשיתוף פעולה אזורי צחי הנגבי ושגריר ישראל בדרום אפריקה ליאור קינן התבשרו מפיפ"א כי הפלסטינים לא מתכוונים לוותר, וכי הם החליטו להפנות את בקשתם לבית הדין לבוררות בספורט. לדברי יו"ר הוועדה שהוקמה על ידי פיפ"א לטובת קיום דיאלוג בין ההתאחדות הישראלית ומקבילתה ברשות הפלסטינית, הם נתלים באמתלה טכנית: הבקשה להרחיק את ישראל מהארגון הייתה צריכה להידחות ברוב מיוחס של 75%, ולא ברוב רגיל.

רג'וב ועופר עיני (צילום: פיפ"א, חדשות)
רג'וב ועיני | צילום: פיפ"א, חדשות

ההחלטה הפלסטינית שלא להרים ידיים בנושא עוררה זעם רב בצמרת פיפ"א, שמעבירה מסר ברור ליו"ר ההתאחדות הפלסטינית ג'בריל רג'וב: "אנחנו נחושים לדחות שוב את בקשתכם, גם ברוב מוחלט".

במקביל, נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו שיגר למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש מכתב בו הוא מבהיר כי לפיפ"א נמאס מלעסוק בסוגיות פוליטיות. "אנחנו לא מגרש המשחקים של הסכסוך הישראלי-פלסטיני", הבהיר אינפנטינו. בכך מתברר כי המהלך המאתגר של הפלסטינים מתהפך עליהם ונחשב מבחינתם, לפחות כעת, כחרב פיפיות.

הישג: פיפ"א דחתה הצעה אנטי-ישראלית

לפני כשבועיים הודיעו בפיפ"א כי הניסיון של הפלסטינים לפסול קבוצות ישראליות המשחקות מעבר לקו הירוק יורד מסדר היום של הארגון. נשיא אופ"א, אלכסנדר ספרין, עדכן את יו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני ואת המנכ"ל רתם קמר, כי בישיבת מועצת פיפ"א שנערכה בכלכותה שבהודו, הוחלט כי סוגיית הקבוצות הישראליות לגביהן טענו בהתאחדות הפלסטינית כי הן משחקות בשטחה, היא מחלוקת פוליטית בין מדינת ישראל לרשות הפלסטינית - ועל כן הנושא יורד מסדר היום של מועצת פיפ"א.

הפלסטינים טענו כי חמש קבוצות ישראליות משחקות ביישובים המצויים מעבר לקו הירוק - וכי פעילותן מהווה פגיעה חמורה, לכאורה, בחוקי הארגון. ההחלטה להוריד את הנושא מסדר היום מנעה מצב שבו הקבוצות היו מוצאות אל מחוץ למסגרת ההתאחדות - ופעילותן הייתה מופסקת רשמית.

"מדובר בהישג משמעותי נוסף, שהוא תולדה לעבודה מאומצת של ההתאחדות לכדורגל, המל"ל, משרד התרבות והספורט ומשרד החוץ וכל הגורמים האחרים שסייעו לנו", אמר יו"ר ההתאחדות עופר עיני לאחר היוודע דבר ההחלטה. "אני עדיין משוכנע שרג'וב צריך ויכול לנצל את הכדורגל כגשר לשלום בין הפלסטינים לבינינו וההצעה שלי למשחק השלום עדיין תקפה. עם זאת, לא אופתע אם רג׳וב ימשיך לתקוף וינסה לפעול שוב לנידוי הכדורגל הישראלי, ולכן נמשיך להיות עירניים".