נשיא הפרלמנט האירופי אנטוניו טג'ני הגיש הצעת החלטה שעברה פה אחד במטה הפרלמנט, המבקשת לאסור באופן שיטתי את כניסתם לפרלמנט של חברי הארגונים המוכרזים כארגון טרור. זאת בעקבות דרישתו של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן לגנות את הופעתה של המחבלת לילא חאלד בפרלמנט בחודש ספטמבר האחרון, בה ניצלה את הבמה להסתה ולקריאה לחרם נגד מדינת ישראל. "הופעתה של המחבלת ליילה חאלד בפרלמנט האירופי היא אות קלון לאיחוד כולו", אמר ארדן בתגובה להחלטה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

השר לביטחון הפנים בירך את נשיא הפרלמנט על התשובה. "מברך על כך שנענה לפנייתי והביא להחלטה שתמנע בעתיד נאומים של מחבלים מתועבים במוסדות הפרלמנט", אמר. "שוב הוכח שהאנשים המעורבים בדה לגיטימציה הינם פעמים רבות אנשים שגם רוצים בחיסולה הפיזי של מדינת ישראל כדוגמת המחבלת חאלד".

טג'ני ציין בתשובתו לארדן כי הוא הזכיר לכל חברי הפרלמנט האירופי ולמזכירות הפרלמנט שיש לעשות כל מאמץ לוודא שאף חבר בארגון מוכרז לא יוזמן או ייכנס לפרלמנט, ולא יתקיימו בו אירועים להאדרת המחבלים החברים באותם ארגונים.

השר ארדן פנה לטג'ני לאחר הופעתה של חאלד. "אירוע בפרלמנט האירופי שמאדיר ארגון ופעיל טרור, המסית נגד ישראל, עלול לעודד ולתת לגיטימציה לפיגועי טרור", העביר השר במכתב לטג'ני.

השר ארדן שהוביל את מדיניות אי ההפללה (צילום: חדשות)
ארדן דרש גינוי הופעת המחבלת | צילום: חדשות

ארדן ביקש מנשיא הפרלמנט לגנות בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים את ההחלטה לארח מחבלת המשתייכת לארגון טרור. "יש לגנות ולדחות אירועים כאלו מכל וכל, במיוחד על רקע המודאגות הגוברת של האיחוד האירופי מהסתה לטרור", כתב השר והוסיף שהוא רואה מקרוב את הקשר שבין ההסתה נגד ישראל לבין ההחלטות של מפגעים בודדים לבצע פיגועים נגד אזרחים ישראלים.

"הגיע הזמן שהתמיכה בטרור בחסות הפרלמנט תיפסק"

עו"ד יפעה סגל מנהלת הפורום המשפטי הבינלאומי (ILF), שנתנה את הייעוץ המשפטי למהלך אמרה בתגובה: "הגיע הזמן שהתמיכה בטרור בחסות הפרלמנט תיפסק. העובדה שהחזית העממית נמצאת כבר שנים ברשימת ארגוני הטרור של האיחוד, לא עצרה סיעות בפרלמנט האירופי מלארח נציגים של הארגון בפרלמנט, תוך הענקת במה מכובדת להפצת מסרי השנאה, האלימות והאנטישמיות שלהם".

"במהלך שהיה לנו הכבוד להיות שותפים לו ביקשנו להדגים כיצד הפרקטיקה הזו מפרה באופן בוטה אמנות וכללים של האיחוד האירופי עצמו", הוסיפה עו"ד סגל. "ההחלטה החשובה הזו, אומנם מגדירה מה שנשמע לאוזן ישראלית כמו מובן מאליו, אבל התאפשר עד היום ללא כל הגבל במוסדות האיחוד".

בחודש ספטמבר האחרון התקיים בפרלמנט האירופי אירוע תחת הכותרת "נשים במאבק הפלסטיני". אל האירוע, שמומן על ידי מפלגות שמאל קיצוני באירופה, הוזמנה לילה ח'אלד, טרוריסטית לשעבר שהייתה מעורבת במספר חטיפות מטוסים בשנות ה-60.

הטרוריסטית לשעבר, והחברה במועצה הלאומית הפלסטינית, התארחה בפרלמנט האירופי בבריסל ותקפה בחריפות את המדיניות של ישראל ביהודה שומרון ועזה והשוותה את מעשי הממשלה לנאצים. "אינכם רואים דמיון בין פעולות הנאצים לפעולות הציונים בעזה?", שאלה. "הנאצים נשפטו בנירנברג, את הציונים אף אחד עוד לא שפט".

"אנו מברכים על החלטת האיחוד לא לאפשר הזמנה של מחבלים ואנשים הקשורים לארגוני טרור למוסדות האיחוד האירופי", נמסר מארגון מNGO monitor. "כמכון מחקר, NGO Monitor תיעד את הופעתה של המחבלת לילה חאלד בספטמבר 2017 בפרלמנט האירופי והתריע על כך בפני גורמים בכירים באיחוד. כבר זמן רב אנו מזהירים שהכסף והמשאבים של ממשלות אירופאיות מגיעים לקבוצות פוליטיות רדיקליות, כולל אלו הקשורות לחזית העממית. אנו מקווים שהמודעות לתופעה מצד האיחוד האירופי תהווה נקודת ציון לשינוי השיח ותביא את המוסדות והממשלות באירופה לבחון מחדש את המדיניות לגבי מימון ארגונים מסוג זה".