"הרשות הפלסטינית תשלם ביוקר" (צילום: רויטרס, חדשות)
מסר מרגיע מהמוקטעה | צילום: רויטרס, חדשות

בעוד בישראל האשימו בכירים רבים את אבו מאזן בהסתה שהובילה לגל הטרור, אחרים - בהם גם ראשי אמ"ן והשב"כ - ציינו כי הוא מנסה לרסן ולבלום את ההסלמה. בתגובה לכך, יו"ר הרשות הפלסטינית טען אמש (שני) כי "כל מאמצי הרשות מופנים להרגעה". דוברו של אבו מאזן, נביל אבו-רודיינה, הציג גישה הפוכה לחלוטין כאשר טען שישראל "הוציאה להורג" את אחד הנערים שביצעו את פיגוע הדקירה המשולב בשכונת פסגת זאב בירושלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

מוחמד עבאס (אבו מאזן) נפגש אמש עם הנשיא ההודי פראנאב מוחרג'י, שהוא המנהיג ההודי המכהן הראשות שמבקר ברשות. מוחרג'י הביע תמיכה גורפת בהנהגתו של אבו מאזן ואמר כי "הודו מאמינה שפלסטין שייכת לפלסטינים". כמו כן הצהיר מוחרג'י כי הוא תומך ביוזמת הקוורטט להקמת מדינה פלסטינית ובהחלטות דומות במועצת הביטחון.

מוקד המחלוקת. הר הבית (צילום: עמית ולדמן)
מוקד המחלוקת. הר הבית | צילום: עמית ולדמן

השניים דנו בהסלמה ובגל הטרור, ואבו מאזן הדגיש כי הרשות הפלסטינית מחויבת להרגיע ולשלוט במתיחות. עם זאת, אבו מאזן הפנה אצבע מאשימה כלפי "ארגונים דתיים מהצד השני" - כלומר גורמי ימין ישראלים - שפועלים במסגד אל-אקצא ומפרים את האיזון. "גם היום, ידינו מושטת לשלום", הוסיף אבו מאזן, "המצב הנוכחי הוא תוצאה של התוקפנות של הישראלים והמתנחלים".

נתניהו לעבאס: "די לנאום בנושא הר הבית"

"אם ישראל רוצה את אותן מטרות כמונו, היא צריכה לשתף איתנו פעולה נגד ארגוני טרור אחרים במזרח התיכון כמו דאע"ש וג'בהת א-נוסרה", הוסיף. אבו רודיינה, לעומתו, השמיע מסר קיצוני בהרבה והזהיר כי ירי השוטרים בצערים פלסטיניים "עלולים להבעיר את השטח". את הירי בנער בן ה-13 שביצע את פיגוע הדקירה בפסגת זאב הוא כינה "רצח והוצאה להורג".

בשבוע שעבר שלח ראש הממשלה נתניהו שליחים מטעמו - עו"ד יצחק מולכו והאלוף יואב (פולי) מרדכי, מתאם פעולות הממשלה בשטחים לאנשי אבו מאזן הקרובים ביותר כדי לתבוע מיו"ר הרשות הפלסטינית להפסיק להתבטא בכל מה שקשור להר הבית. ההערכה בישראל היא כי שורש העימות הנוכחי הוא בהר הבית, ועל כן מנסים למתן את האמירות שעלולות להתסיס.

ארכיון (צילום: עמית ולדמן, חדשות2)
מתיחות מוגברת בירושלים | צילום: עמית ולדמן, חדשות2

הצעד מצטרף להחלטת נתניהו לאסור על עליית חברי כנסת ושרים להר הבית וגם הימנעותו מהכרזה על בנייה נוספת בשטחים. ראש הממשלה אמנם סופג על כך ביקורת מצד חברים בממשלתו ובמפלגתו, אך בצמרת הישראלית נחושים להרגיע את הרוחות בשלב זה.

במקביל, שרים בממשלה פועלים להרגיע את הרוחות בכמה חזיתות: השר לביטחון פנים גלעד ארדן תובע מצמרת המשטרה לעבור ביישובים ערבים ולדבר עם מנהיגי דעת הקהל וראשי היישוב - וגם עם רבנים משפיעים - בניסיון לייצר דו שיח מרגיע כדי למנוע התפרעויות או פעולות נקם. החשש הגדול בישראל הוא מפעולת נקם של יהודים.

זירת הפיגוע, היום (צילום: תצפית)
זירת הפיגוע בפסגת זאב, אתמול | צילום: תצפית