מלבד האווירה החיובית שהתלוותה לפגישה בין ראש הממשלה נתניהו לבין נשיא ארה"ב אובמה בוושינגטון ולהפגנת הפיוס מול המצלמות - שני האישים אף הגיעו למספר סיכומי ביניים מעשיים שנוגעים להסכם הגרעין האירני, תקציב הסיוע הביטחוני וגל הטרור. "זו הייתה אחת מהפגישות הטובות שהיו לי עם הנשיא", אמר נתניהו על הפגישה עם אובמה בתדרוך לכתבים בוושינגטון. "לא היו עימותים הרצאות או סימפוזיון, הייתה אוירה טובה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על רקע חילוקי הדעות המהותיים בין אובמה לנתניהו אודות הסכם הגרעין עם אירן, שני האישים סיכמו על הקמת צוותים משותפים לישראל ולארצות הברית, שתפקידם יהיה לעקוב אחר יישום הסכם הגרעין.

בנוסף לכך סיכמו השניים באופן עקרוני על הגדלת תקציב הסיוע האמריקני לישראל - הן הסיוע המידי והן הסיוע ארוך הטווח לעשר השנים הקרובות. עם זאת, הפרטים המדויקים לא סוכמו והדבר יצריך המשך דיון.

צפו בסיפורים המעניינים של 31.5 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
פיקוח משותף על יישום הסכם הגרעין? | צילום: רויטרס, חדשות



נתניהו הוסיף כי אובמה לא העלה את עניין הקפאת הבנייה בירושלים. מחר הוא יפגש עם קרי וידון בצעדים להורדת המתיחות בין ישראל לפלסטינים. עוד ציין כי ישראל לא תקבל כל הסדר בסוריה שלא ימנע ממנה להשאר בסיס להתקפות נגדה על ידי אירן ושלוחותיה.

ראש הממשלה הדגיש כי צוות אמריקני בראשות יעל למפרט יגיע לישראל בחודש הבא לדיון על הגדלת הסיוע הבטחוני. הוא לא הכחיש שישראל תקבל סיוע ביטחוני של 50 מליארד דולר לעשור.

חץ וכיפת ברזל (ארכיון) (צילום: אלון בסון, דוברות והסברה במשרד הביטחון, חדשות)
סיכמו על הגדלת הסיוע. כיפת ברזל | צילום: אלון בסון, דוברות והסברה במשרד הביטחון, חדשות

במקביל להסכמות הללו, דנו אובמה ונתניהו בניסיון להרגיע את השטח על רקע המתיחות הביטחונית. השניים הסכימו על מספר צעדים מעשיים, גם מצידה של ישראל וגם מצד הרשות הפלסטינית, שמטרתם למנוע הסלמה נוספת.

נתניהו: לא מוותר על חזון שתי המדינות

אובמה אמר בהצהרה המשותפת שניתנה טרם הפגישה כי נתניהו הוא מבין מנהיגי העולם עמם הוא נפגש בתדירות הרבה ביותר, מה שמעיד על היחסים הקרובים בין המדינות. "ביטחון ישראל עומד בראש סדר העדיפויות של ארה"ב", קבע הנשיא האמריקני.  

השניים שוחחו על פעילות דאע"ש וחיזבאללה בשטח סוריה, לאור האיום האפשרי על ישראל בזירה הצפונית, וכן על הקיפאון המדיני בין ישראל והפלסטינים. אובמה אמר לנתניהו כי ארה"ב שואפת להקמת מדינה פלסטינית מפורזת לצד ישראל, שתכיר בקיומה.

נתניהו אובמה (צילום: רויטרס)
"לא דנו על הקפאת הבנייה" | צילום: רויטרס

נתניהו השיב כי הידידות בין ישראל וארה"ב היא חזקה והודה לאובמה על המחויבות שלו לשמור על ביטחונה של ישראל במסגרת תכניות הסיוע. "עמדותינו והאינטרסים שלנו משותפים", פתח נתניהו את דבריו במהלך הפגישה בחדר הסגלגל. "לא ויתרנו על התקווה לשלום. אמשיך לפעול להקמת מדינה פלסטינית מפורזת".

"ישראל תמשיך לקרוא לשלום עם כל המדינות שירצו בכך", הוסיף ראש הממשלה. "אנחנו דנים בהסכם הבנות אסטרטגי ואני רוצה להביע את הערכתי הרבה אליך ואל העם האמריקני ועל המחויבות שלך לביטחון ישראל, כדי לאפשר לנו להתמודד עם כל איום".