הסוגיה הכלכלית הפכה למדינית: גורמים בממשל האמריקני שוחחו ביממה האחרונה עם בכירים בלשכת נתניהו וביקשו הבהרות על המהלך האחרון של הממונה על ההגבלים העסקיים שהודיע כי איש העסקים יצחק תשובה וחברת נובל אנרג'י ייאלצו לוותר על השליטה בקידוח "לוויתן".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הגורמים האמריקנים הביעו חשש מהעובדה שהמהלך עלול לפגוע בהסכם ייצוא הגז לירדן ואף עלול לאיים על עתיד ההשקעות בישראל. זו אחת הסיבות שראש הממשלה נתניהו הטיל על היועץ הכלכלי שלו, יוג'ין קנדל, ללמוד את משמעות ההחלטה של פירוק מונופול הגז, במיוחד בתקופת בחירות.

גורמים במשרד ראש הממשלה ציינו שיש למצוא את האיזון הנכון שיאפשר גם להפיק בקרוב גז ממעמקי הים וגם לספק אותו במחיר תחרותי לכל אזרחי ישראל.

מוקדם יותר היום, הציע תשובה לממונה על ההגבלים העסקיים כי המאגר יישאר בבעלותו, וכי בתמורה הוא ימכור את אחזקותיו ב"תמר", המאגר הקטן מבין השניים. בימים הקרובים תתקיים פגישה בין ראשי השותפויות לבין אנשי הממונה על ההגבלים העסקיים, שמטרתה למצוא פתרונות - זאת על מנת לאפשר את פיתוח "לוויתן" בלוחות הזמנים המקוריים - עד לרבעון הראשון של 2018.

תשובה העלה כאמור הצעה אפשרית לפתרון לפיה חברת דלק תמכור את אחזקותיה ב"תמר" ששוויין המוערך הוא בין 12 ל-16 מיליארד דולר - ובתמורה תוכל לשמור על אחזקותיה במאגר "לוויתן".