תוצאות התקיפה בעזה (צילום: רויטרס)
תקיפה בעזה, ארכיון | צילום: רויטרס

ישראל תקפה - וטורקיה מגיבה: משרד החוץ באנקרה הודיע היום (שני) כי הוא שומר על זכותו למחות על התנהלות ישראל בעזה - למרות שהסכם הפיוס עם ישראל אושר רק שלשום באופן רשמי על ידי הפרלמנט הטורקי. "הנורמליזציה של היחסים עם ישראל לא אומרת שנשתוק לנוכח ההתקפות נגד העם הפלסטיני", הדגישו בטורקיה בעקבות תקיפת מטרות חמאס ברצועה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"נמשיך להיות חסידי הסוגיה הפלסטינית", הוסיפו, "אנחנו נוסיף להגן על הפלסטינים בפני מעשיה של ישראל שמנוגדים לחוק הבינלאומי ולמצפון האנושי". בישראל מנגד הבהירו גורמים כי הם אינם מעוניינים בהסלמה.

ביום שבת, כחודש וחצי לאחר שחתמו משרדי החוץ של ישראל וטורקיה על הסכם הפיוס בין המדינות, אישר הפרלמנט הטורקי באנקרה באופן סופי את מתווה הנורמליזציה - בישיבה שנערכה ביום שבת לפנות בוקר. ההסכם אמור לשים סוף למשבר החמור ביחסי המדינות בעקבות פשיטת חיל הים על משט המרמרה במאי 2010.

ישראל צפויה להעביר לידיה 20 מיליון דולר כפיצויים למשפחות ההרוגים על משט המרמרה בתוך 25 יום: תביעות שהוגשו נגד חיילי וקציני צה"ל במדינה יבוטלו.

ארדואן ונתניהו, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
נתניהו וארדואן, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

נתניהו: ההסכם יגן על החיילים

לאחר חתימת ההסכם בחודש יוני האחרון, הוא אושר גם בקבינט המדיני-ביטחוני בישראל. במסיבת העיתונאים שכינס ראש הממשלה נתניהו ברומא מיד לאחר החתימה, הבטיח כי ההסכם "יגן על חיילי צה"ל".

"ישראל וטורקיה הן שתי מעצמות באזור והנתק בינינו לא הועיל לאינטרסים שלנו ומנע מאיתנו לשתף פעולה במקרים שהיה בכך צורך", הוסיף. כמו כן הבהיר ראש הממשלה כי ההסכם אינו כולל בתוכו את הסרת הסגר הימי על רצועת עזה. למרות זאת, בהצהרה מקבילה באנקרה, הצהיר ראש הממשלה הטורקי כי "ההסכם יקל מאד את הסגר המוטל על תושבי עזה".

ההסכם נחתם על רקע ביקורת גוברת בתוך הממשלה, בעיקר מצד שרי הבית היהודי, נפתלי בנט ואיילת שקד. "אסור למדינת ישראל לשלם פיצויים לטרוריסטים שניסו לפגוע בצה"ל", הדגישו במפלגה. גם מצד חמאס, השולט ברצועת עזה, תקפו את ההסכם. בכירים בארגון הטרור היושבים בביירות ובטהרן צייצו בחשבונות הטוויטר שלהם דברי ביקורת חמורים נגד הנשיא הטורקי. "ארדואן התקפל", כתב אחד מהם. השני הוסיף כי מדובר בהסכם רע מאוד, והסביר שהביקורת נשמרה בשקט, בשל בקשה מפורשת של אנקרה.