ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ המצרי סאמח שוכרי נפגשו לפנות ערב (ראשון) בירושלים - 9 שנים אחרי ביקורו האחרון של שר חוץ מצרי בישראל. בפתח פגישתם נשאו נתניהו ושוכרי הצהרות לתקשורת ובהן הביעו תמיכה ביוזמה המצרית לקידום תהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"שר החוץ שוכרי, לכבוד ועונג לי לקבל את פניך בירושלים היום", פתח נתניהו את דבריו. "הסכמי השלום בין ישראל למצרים וישראל לירדן הם אבני הפינה של היציבות באזור והם נכסים קריטיים לארצותינו. הם גם אבני הפינה לשלום אזורי ויציבות אזורית נרחבים יותר שאנחנו מקווים להשיג", אמר.

"אני מקדם בברכה את הצעתו של הנשיא המצרי א-סיסי לקדם תהליך שלום עם הפלסטינים בהובלה מצרית", הוסיף נתניהו. "אני קורא היום שוב לפלסטינים ללכת בעקבות הדוגמאות האמיצות של מצרים וירדן ולהצטרף אלינו למשא ומתן ישיר. זו הדרך היחידה שבה נוכל להתייחס לכל הנושאים בינינו ולהפוך את חזון השלום המבוסס על שתי מדינות לשני עמים למציאות".

נתניהו בפגישתו עם שר החוץ המצרי, אמש (צילום: צילום: חיים צח / לע"מ)
צילום: צילום: חיים צח / לע"מ

"חזון שתי המדינות אינו מופרך"

"ביקורי היום בישראל מגיע בצומת קריטי ומאתגר עבור המזרח התיכון", אמר שוכרי. "הקונפליקט הישראלי-פלסטיני נמשך יותר מחצי מאה, גבה את חייהם של אלפי קורבנות ומחץ את תקוותיהם ושאיפותיהם של מיליוני פלסטינים להקים מדינה עצמאית על בסיס קווי 67', שמזרח ירושלים בירתה - כמו גם את שאיפותיהם של מיליוני ישראלים לחיות בשלום, ביטחון ויציבות".

"המצב במזרח התיכון נעשה מסוכן ונפיץ יותר והטרור מהווה איום קיומי לעמים באזור ולעולם כולו. שום אדם, קבוצה או אומה אינם חסינים מפני האיום הזה, שמאיים על היציבות באזור", אמר שוכרי. "ביקורי בישראל מהווה המשך המחויבות המצרית להביא שלום באזור, ובייחוד לפלסטינים וישראלים שסובלים מזה עשורים רבים מהמשך העימות ביניהם".

"אם יושג שלום - פני האזור ישתנו" (צילום: רויטרס)
מקדם יוזמת שלום אזורית. א-סיסי | צילום: רויטרס

"הביקור הזה מבוסס על חזונו של הנשיא א-סיסי לשלום צודק ובר-קיימא ולהביא לסיום העימות הממושך. להישג כזה יהיו השלכות חיוביות ודרמטית על המצב בכל המזרח התיכון. אנו שואפים למטרה שמבוססת על צדק, זכויות לגיטימיות ומוכנות של שני הצדדים לחיות בשלום, זה לצד זה, כמדינות עצמאיות שכנות".

"מאז קטיעת המשא ומתן באפריל 2014, המצב בשטח נמצא בהידרדרות מתמדת והחלום להביא לשלום וביטחון הולך ומתרחק. בלתי מתקבלת יותר הטענה כי הסטטוס קוו הוא הכי הרבה שאנחנו יכולים להשיג. חזון שתי המדינות אינו מופרך, אך הגשמתו מחייבת צעדים משמעותיים לשיקום האמון. מחויבותה של מצרים להסכם אינה ניתנת לערעור וההנהגה המצרית נחושה לספק כל תמיכה אפשרית כדי להגיע למטרה הנאצלת הזאת".