צפו ברגע ההצבעה באו"ם (צילום: רויטרס)
"מודאגים" מההחלטה | צילום: רויטרס

במחלקת המדינה האמריקנית אמרו הלילה (חמישי) כי הם "מודאגים מאד" מהחלטת ממשלת ישראל לאשר בנייתן של 300 יחידות דיור בהתנחלויות ובירושלים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

"ארצות הברית ממשיכה לראות את ההתנחלויות כלא לגיטימיות, ואנחנו מתנגדים נחרצות לכל צעד שיקדם את הבנייה בגדה ובמזרח ירושלים", אמר דובר מחלקת המדינה מארק טונר. "הרחבת ההתנחלויות מאיימת על פיתרון שתי המדינות ומעלה שאלות בנוגע להתחייבות ישראל לשאת ולתת בנוגע לפתרון לקונפליקט".

אתמול, שעות לאחר תחילת העימותים האלימים בבית אל, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו, בתום ישיבה דחופה שקיים עם שרי הליכוד, לאשר בניית 300 יחידות דיור חדשות בבית אל ותכנון של מאות יחידות דיור נוספות בירושלים. בישיבה אושר שיווקן של 91 יחידות דיור בשכונת פסגת זאב בירושלים ותכנונן של 24 יחידות נוספות בשכונה, 300 יחידות דיור ברמות, 70 יחידות דיור בגילה ו-19 יחידות דיור בהר חומה.

שר הביטחון משה (בוגי) יעלון לא תמך בהודעה הזאת בעיתוי הנוכחי ואף התנגד למהלך. כך פורסם במהדורה המרכזית. לחדשות 2 נודע כי יעלון אמר בשיחות סגורות כי הוא "לא חושב שצריך לקשור בין הבנייה להפרת חוק בריונית".

שר הפנים לשעבר גדעון סער מתח ביקורת נוקבת על נתניהו. "תשמעו בדיחה: למעלה מ-800 אלף תושבי ירושלים התבשרו זה עתה ש'יופשרו' לתכנון (!) 400 יחידות דיור מפוזרות בארבע שכונות בעקבות בית אל", כתב בטוויטר. "הללויה!".