המצוקה גוברת
האו"ם יבחן את הפגיעה במוסדות אונר"א | צילום:

אחרי שבישראל תקפו בחריפות את הקמת ועדת החקירה של המועצה לזכויות אדם, שבוחנת ביצוע פשעי מלחמה בעזה במהלך מבצע "צוק איתן", נראה כי ניאלץ להתמודד עם חקירה בינלאומית נוספת. מזכ"ל האו"ם באן קי מון אמר כי הוא מתכוון להקים ועדה שתבחן את הפגיעה בבתי ספר של אונר"א ברצועה - ותפעל בנפרד מהוועדה בראשות וויליאם שייבס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בראיון לעיתון הערבי "אל-חייאת", היוצא לאור בלונדון, אמר באן קי מון כי יקים "הוועדה תחקור את הפגיעה במתקני אונר"א וההרג של אנשי אונר"א ברצועת עזה במהלך סבב הלחימה האחרון בין ישראל לחמאס".

מזכ"ל האו"ם הבהיר כי מטרתה של ועדת החקירה היא "למצוא את האחראים למצב ולהעמידם לדין, יהיו אשר יהיו". הוא ציין כי הוועדה תבחן גם את טענות ישראל, שלפיהן מוסדות אונר"א ברצועה שימשו כמחסני נשק ותחמושת של ארגוני הטרור.

באן קי מון מז"כל הא"ום (צילום: חדשות 2)
"למצוא את האחראים", באן קי מון | צילום: חדשות 2

"צה"ל השתמש בבי"ס בעזה כבסיס צבאי"

בכינוס מיוחד של מועצת הביטחון של האו"ם בתחילת השבוע תקפה בכירה בארגון את התנהלות צה"ל במבצע צוק איתן, ואף האשימה אותו בביצוע פשעי מלחמה, כשטענה כי ישראל השתמשה בבית ספר בעזה כבסיס צבאי.

"לפחות 244 בתי ספר, מהם 75 בתי ספר של אונר"א, הופגזו על ידי צה"ל, ואחד מהם אף שימש כבסיס צבאי של ישראל", אמרה ליילה זרוגוי, שליחה מיוחדת לענייני ילדים מטעם מזכ"ל האו"ם.

בשבוע שעבר פורסם לראשונה בחדשות 2 Online כי ועדת החקירה שמונתה על ידי מועצת זכויות האדם של הארגון, החלה את עבודתה. בראש הוועדה עומד פרופסור וויליאם שאבאס, ונוסף אליו חברים בהם דודו דיאן, מומחה לזכויות אדם מסנגל, והשופטת לשעבר מארי מקגוון דיוויס.