נפגעים מנשק כימי בסוריה (צילום: רויטרס, חדשות)
מפנים נפגעים מהמתקפה הכימית | צילום: רויטרס, חדשות

הקבינט המדיני-ביטחוני דן היום (ראשון) בהצעה לאפשר הבאת ילדים שנפגעו בטבח הכימי שביצעו כוחות אסד באידליב שבסוריה לטיפול בישראל. לפי שעה, טרם התקבלה החלטה רשמית בנושא ולא ברור כיצד יתרחש המהלך. במתקפה הכימית נהרגו כ-150 בני אדם ומאות אחרים נפצעו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

היום, פחות משתי יממות לאחר המתקפה האמריקנית בסוריה, שהגיעה בתגובה לתקיפה באידליב, נמשכים הקרבות הדיפלומטיים בין ארה"ב לרוסיה. למרות הביקורת מצד מוסקבה, הנשיא האמריקני דונלד טראמפ הצהיר אמש במכתב לקונגרס כי ארה"ב "מוכנה להמשיך בפעילות הצבאית אם הדבר יידרש".

במכתב ששלח לקונגרס, לדובר בית הנבחרים פול ראיין ולסנאטור אורין האץ' נימק טראמפ את החלטתו: "פעלתו מתוך האינטרסטים הקיומיים של ארצות הברית - אינטרסים של ביטחון לאומי ויחסי חוץ". טראמפ הבהיר כי פעל מכוח "זכותי החוקית בנושא יחסי חוץ וכמפקד העליון של הצבא".

את מכתבו סיכם במילים: "ארצות הברית תנקוט בפעולות נוספות, במידת הצורך וכפי הראוי, כדי לשמור על האינטרסים הלאומיים".

האופוזיציה הסורית מעודדת מהתקיפה

בתוך כך, מזכיר המדינה רקס טילרסון יגיע השבוע למוסקווה כפי שתוכנן מראש – עד כה לא נמסר על ביטול של הביקור. טילרסון, שנערך לביקורו ברוסיה, אף ביקש משר החוץ הבריטי בוריס ג'ונסון לעשות לובינג בקרב מדינות ה-G7 כדי ליצור סוג של קואליציה למהלכים בסוריה. הערב שוחח טילרסון עם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב והשניים דנו במצב ברוסיה.

למרות זאת, שיגור טילי השיוט בחמישי בלילה הוא לא חלק ממהלך כולל לשינוי מציאות בסוריה שאותו מתכנן ממשל טראמפ. האפשרויות שהוצגו בפני נשיא ארה"ב הוצגו גם בפני קודמו אובמה שהחליט לא לתקוף - והזמן יגיד האם מדובר בתחילתה של מתקפה נרחבת יותר.

שעות אחרי ההתקפה חזרו מטוסי אסד להמריא מאותו נמל תעופה, להפציץ ולהתקיף ולגרום לנפגעים – אפילו יותר מבטבח הכימי. ישנם גורמים שמעריכים כי העימות בין מוסקווה לוושינגטון העימות משרת את שני הצדדים לאור החקירה על הסיוע הרוסי לטראמפ במהלך הבחירות.