החתימה היום (שלישי) על הסכם הפיוס בין ישראל לטורקיה גררה קולות תמיכה וביקורת מצד המערכת הפוליטית והציבור, אך גם לחיילים שהיו שם ברגעי ההשתלטות על ספינת ה"מרמרה" ולבני משפחותיהם, יש מה להגיד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"יצא לי בתור פרמדיק לטפל בפצועים שהיו על הספינה וכולם שם רצו להרוג אותנו", מספר א' שאף נפצע בהשתלטות על הספינה. "הפצועים שטיפלנו בהם הם מחבלים לכל דבר שהיו עם נשקים, גרזנים, אלות ומסכות גז שרק רצו לפגוע בנו".

אך למרות המילים הקשות, א' דווקא אינו מתנגד באופן נחרץ להסכם. "באופן אישי אני לא חושב שהם צריכים לקבל כסף על זה שפגעו בחיילי צה"ל, אבל אם זה מה שיביא לחתימת ההסכם אני לא נעלב", הוא אומר.

פיוס לאחר 6 שנים. משט המרמרה
משט המרמרה. ארכיון | צילום:



"אני חושב שזה משרת את מה שנלחמנו בשבילו. המטרה הייתה לשמור על הסגר הימי על הרצועה, לשמור על ישראל, אם ההסכם ישמור על המדינה אז מבחינתי שיתנצלו. אני אמנם לא חושב שיש על מה להתנצל, אבל אם זה לטובת היחסים עם טורקיה אז האינטרס המדיני יותר חשוב מהאגו שלי".

א' התייחס גם לנימוק כי ההסכם ימנע תביעות עתידיות נגד חיילי צה"ל והבהיר כי לא חשש לרגע שיתבעו אותו בהאג. "אני אישית לא אטוס לטורקיה, אבל אני לא חושש מהם. לא עשיתי משהו לא בסדר, בסך הכל מילאתי פקודה", הוא מדגיש.

"דעתנו לא נוחה מעצם ההסכם, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שהמחשבה הראשונה על החתימה הייתה טובת ישראל כמדינה ולא טובתו של פלוני או אלמוני במקרה הזה", הבהיר אביו של חייל נוסף שהשתתף בהשתלטות על המשט. "יש לי הרבה ביקורת על ראש הממשלה, אבל אפשר בהחלט שבמחשבה שלו אם טובת המדינה או טובת הפצועים עומדים לנגד עיניו אז הוא לקח פה את טובת המדינה כמכלול שיקולים מאוד רחב והחליט לחתום, אם זו הסיבה העיקרית אז אין לי מה לומר".

"אני לא יודע מה היה בנבכי ההסכם, אני מניח שישנם סעיפים שלא יגיעו לציבור ואם אכן הדברים מדברים על כך שטובת המדינה זה השיקול בחתימה על הסכם שכזה, למרות שלכאורה הוא נראה לא טוב, אז אין לי את היכולת להשפיע", הוסיף. "היום לפרט אין יכולת להשפיע, ראש הממשלה כבר חתם על ההסכם. הוא אמנם נותן לקבינט שיעבור עליו ויחתום אבל זה הכל רק למראית עין. בוודאי שכעסנו, אבל למי אני מפנה את הביקורת?".