"מריאן", הספינה הראשונה שמובילה את המשט לכיוון רצועת עזה, נמצאה בשעות הבוקר המוקדמות במרחק של כ-200 מייל ימי מחופי הרצועה. לשם השוואה, המרמרה נעצרה ב-2010 במרחק של כ-80 מייל ימי. על פי הערכת גורמי ביטחון, אם הספינה תמשיך להתקדם בקצב דומה, סמוך לשעה 04:00 לפנות בוקר צפוי לה מפגש עם חיל הים הישראלי.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שליח חדשות 2 אוהד חמו שנמצא על סיפון ה"מריאן" מדווח שבספינה מתקיימים כל הזמן תרגולים לקראת השתלטות לוחמי השייטת על הספינה. כל אחד מיושבי הספינה יודע בדיוק היכן יהיה ברגע שהלוחמים יעלו לסיפון.

על סיפון ה"מריאן" מתקיימות ללא הרף שיחות והדרכות שהדגש בהן הוא על התנגדות פסיבית בלבד, ללא נקיטת אלימות כלפי כוחות צה"ל. כמו כן, יושבי ה"מריאן" מדווחים על ליווי צמוד של כלי שיט שנקלט בסונאר לאורך כל הדרך. ההערכות שם הן כי מדובר בספינה של חיל הים.

אחת הספינות בדרך לחופי עזה (צילום: ריוטרס)
אחת הספינות בדרך לחופי עזה | צילום: ריוטרס

3 ספינות נוספות בדרך

אתמול בבוקר זכה המשט לחיזוק עם יציאתן של שלוש ספינות נוספות מכיוון כרתים. המארגנים חשפו את שמות הספינות: "ג'וליאנו 2", "רייצ'ל" ו-"ויטוריו". בשלב זה עדיין לא ברור האם הספינות יחברו ל"מריאן" והאם כל ארבע הספינות צפויות להגיע ביחד או בשלבים.

במערכת הביטחון עוקבים בדריכות אחר הספינות הללו וממתינים להחלטת הדרג המדיני באשר לדרך הפעולה מולן. חיל הים נערך להגעת ארבע הספינות לאזור המים הטריטוריאליים של ישראל וברגע שיוחלט - הן ייעצרו.

על סיפון ה"מריאן" עשרות פעילים פרו-פלסטינים מוכרים, בהם נשיא תוניסיה לשעבר אל-מרזוקי, חבר הכנסת באסל גטאס מהרשימה הערבית המשותפת ופעילי זכויות אדם ישראלים.

אין תמונה
פנה ליועמ"ש. דנון

השר דני דנון פנה ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לבדוק בדחיפות האם רצועת עזה, אשר מוגדרת כ"יישות עויינת", נכללת כמקום שבו חל איסור על מועמד לכנסת לבקר בה. "במקום לסייע בצמצום הפערים בחברה הערבית במדינת ישראל אשר בחרה בו, החליט ח"כ באסל גטאס להמשיך ולעודד את ארגוני הטרור בעזה", אמר דנון. "עליו לדעת שאם ייכנס לא כדין לרצועת עזה הוא לא יהיה חבר בכנסת הבאה. מסע הדה לגיטימציה שהוא מנסה להוביל נגד ישראל הוא מסע שסופו אחד - להיכשל".