לאחר ההיתר: ההגבלות לביקור ח"כים להר הבית (צילום: רויטרס, חדשות)
ההכרה בירושלים - הקש ששבר את גב הגמל | צילום: רויטרס, חדשות

הפלסטינים נגד ארה"ב: במועצת אירופה ידונו מחר בהצבעת החלטה העוסקת בתהליך השלום הישראלי-פלסטיני - ומציגה יותר מכל את הפער בין הגישה האירופית לזו האמריקנית. ההצעה כוללת מספר סעיפים, בהם אישרור ההחלטות הקודמות הנוגעות לפתרון שתי מדינות על בסיס גבולות '67 עם חילופי שטחים וכן גינוי ההכרה של הנשיא טראמפ על ירושלים כבירת ישראל. עוד כוללת הצעת ההחלטה בקשה להימנע מצעדים חד-צדדיים, בהם בנייה בהתנחלויות החדשות והישנות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הצעת ההחלטה, אותה מקדמים הפלסטינים, כוללת גם שפה חריפה נגד הנשיא טראמפ. "התפקיד של ארצות הברית כמתווך הוגן ורציני בתהליך השלום נסדק, ללא ספק, בהכרזת טראמפ על ירושלים - אבל יש חשיבות שתמשיך על בסיס נייטראלי בתהליך". נכתב. הסעיף האחרון בהצעה קורא למעורבות אירופית גוברת בתהליך השלום.

ההצבעה עצמה תתקיים ביום חמישי הקרוב, כש-47 מדינות יביעו את עמדתן. ישראל וארצות הברית אינן ביניהן, אלא משמשות כמשקיפות בלבד. משכך, נערכים כעת מאמצים דיפלומטיים לרכך את נוסח ההצעה, וכן להכניס בה שינויים.

הכוורת מתפוררת. טראמפ (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ. "תפקידו נסדק" | צילום: רויטרס, חדשות

"שוב ישנה הצעת החלטה בה הפלסטינים והשמאל האירופאי מנסים לגרור את אירופה לעמדות קיצוניות חד-צדדיות שמעולם לא קידמו, ולעולם לא יקדמו, שלום או דבר חיובי אחר, אלא רק צביעות ואשליות", תקף שגריר ישראל למועצת אירופה כרמל שאמה-הכהן.

כרמל שאמה הכהן‎ (צילום: חדשות)
שגריר ישראל למועצה, כרמל שאמה הכהן | צילום: חדשות

לדברי השגריר, "כל מי שרואה בהצהרת הנשיא טראמפ והבניה ביהודה ושומרון כמכשולים לשלום בעוד שאינו רואה במימון הטרור על ידי הרשות הפלסטינית, ההסתה במערכת החינוך, הקמת וחפירת תשתיות הטרור כבעיות היסוד ומתעלם מקיומם הוא מנותק מהמציאות והאחרון שיכול להטיף מוסר לארה"ב וישראל".