איילה שפירא נפגעה קשה מאוד בפיגוע בשומרון, אחרי שבקבוק תבערה נזרק לעבר המכונית שבה נסעה עם אבא שלה, בשנת 2014. היום, עדיין חבושה, מטופלת פעמיים בחודש, היא כבר מגויסת למערך ההסברה של המתנחלים ומתייצבת לדבר בכינוס הראשון של אגודת הידידות למען יהודה ושומרון בפרלמנט האירופי, ולספר מה קרה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

היזם הוא ראש המועצה האזורית שומרון. את איילה הוא הביא כדי לסחוף היום (שלישי), לרגש, ולהסביר מה זה להיות מתנחל. "ראיתי כדור אש מתקרב לעברנו", סיפרה מול חברי הפרלמנט. "אבי לחץ מיד על הבלמים, כדור האש ניפץ את החלון ונחת בינינו. זה היה בקבוק תבערה, אני זוכרת שהכול סביבנו בער, חשבתי שאני עומדת למות".

איילה סיפרה שהייתה מאושפזת שמונה חודשים, ואז דיברה על המחבל, נער הפלסטיני שפגע בה. "הטרוריסט שהשליך את בקבוק התבערה על המכונית שלנו היה ילד בן 16, מבוגר ממני רק בכמה שנים", אמרה. "הוא ידע שאם הוא ייכנס לכלא, הרשות הפלסטינית תדאג למשפחתו".

איילה ואמה, רות, ביקשו מהפרלמנט להפסיק את העברת הכסף של האיחוד האירופי לרשות ללא פיקוח, כסף שמסייע למשפחות מחבלים. ההופעה יוצאת הדופן הזאת חנכה את אגודת הידידות של יהודה ושומרון, כחלק מניסיון להשפיע מבפנים.

הפעולות המאולתרות האלה מייצרות תוצאות מדיניות. ככה הצליחו המתנחלים לייצר קשר עם אנשי טראמפ לפני הבחירות בארה"ב, לגייס מימון של משרד האסטרטגיה הישראלי לסיורים בשומרון. אבל האתגר האמתי הוא שינוי כלשהו גם באירופה.