כחודש אחרי שמועצת הביטחון של האו"ם אישרה ברוב מוחץ את הצעת ההחלטה הקובעת כי מפעל ההתנחלויות אינו חוקי, המועצה התכנסה היום (שלישי) לדיון נוסף העוסק בסכסוך הישראלי-פלסטיני. בדיון הסוער שגריר ישראל באו"ם דני דנון אמר כי הצעת ההחלטה היא זו שגרמה לפיגוע הקטלני בארמון הנציב בירושלים בשבוע שעבר והציג את תמונות ארבעת הנרצחים. נציג הרשות הפלסטינית מצדו הדף את הביקורת וקרא לאו"ם ליישם את ההצעה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"החלטה 2334 מעודדת את הפלסטינים לא להגיע למשא ומתן ומעודדת את הטרור", אמר דנון. "אנו מקווים שהגוף הזה ישנה את הדרך שבה הוא פועל ושמועצת הביטחון תנקוט במדיניות הוגנת ולא אנטי ישראלית. אנו קוראים לארגון הזה לחזור ולפעול על פי הערכים שעל פיהם הוא הוקם".

לאחר מכן פנה דנון למדינות החברות במועצת הביטחון וטען שההחלטה התקבלה ממניעים אנטי ישראליים ולא מתוך רצון לסיום הסכסוך. "מיד לאחר ההצבעה שמענו את מחיאות הכפיים של אלו שמגנים את ישראל", אמר. לפני הדיון התראיין דנון למהדורה ראשונה ואמר כי ממשלת ישראל ממתינה "לכניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן ומצפים לעבוד עמו בשיתוף פעולה מלא ומקווים שלא יתמוך בדעה הקיימת של ממשל אובמה".

מועצת הביטחון של האו"ם (צילום: רויטרס, חדשות)
דיון נוסף על ישראל במועצה. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

הפלסטינים: ישראל דוחה ומשבשת את ההחלטות

נציג הפלסטינים במועצת הביטחון ריאד מנסור, דחה את דבריו של דנון והפציר באו"ם ליישם את הצעת ההחלטה. "על האו"ם להתחיל מיד ביישום הצעת ההחלטה. למדינות החתומות יש אחריות לכך. אנו מבינים את חיוניות המשא ומתן אבל ישראל היא זו שמבטלת ודוחה את ההחלטות הבינלאומיות ופועלת לשבש אותן", אמר.

לפני כחודש אושרה ברוב מוחץ הצעת ההחלטה במועצת הביטחון של האו"ם המגנה כל פעילות של מדינת ישראל בהתנחלויות ובמזרח ירושלים לאחר שנשיא ארה"ב היוצא ברק אובמה החליט שלא להטיל וטו. ההצעה קובעת כי ההתנחלויות בשטחים הכבושים ובמזרח ירושלים הינן בלתי חוקיות ומהוות הפרה בוטה של החוק הבינלאומי, של פתרון שתי המדינות ומסנדלת את האפשרות להשגת שלום ארוך טווח.

בנוסף, קוראת ההצעה לגנות ולדרוש את הפסקת מפעל ההתנחלויות בכל השטחים הכבושים על ידי ישראל ומדגישה כי לא יכירו בשום שינוי שנעשה לאחר הרביעי ביוני 1967, כולל את מזרח ירושלים, מלבד השטחים שהוסכמו בעבר בין הצדדים. עוד קוראת ההחלטה לכל המדינות לבצע אבחנה בין שטחי מדינת ישראל לבין השטחים שנכבשו בשנת 1967.