ישראל סופגת ביקורת נוספת בזירה הבינלאומית: מזכ"ל האו"ם באן קי מון פרסם הודעת גינוי לכוונת ישראל להכריז על קרקעות באזור יריחו כאדמות מדינה ולמעשה לספחן לשטחה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בהודעתו כתב המזכ"ל כי הוא מודאג מהכוונה הישראלית להכריז על 1,500 דונמים מדרום ליריחו כקרעות מדינה, עליה פורסם לראשונה ב"גלי צה"ל". באן קרא לישראל לשפר את יחסה לפלסטינים ואף ציין בהודעתו כי הקמת התנחלויות היא הפרה ברורה של החוק הבינלאומי.

להודעת הגינוי הצטרפה גם מחלקת המדינה האמריקנית האמריקנית, שם תקפו את הכוונה בישראל לספח את השטח. "כפי שראינו בעבר, נראה שזהו צעד לכיוון בניית התנחלויות באזור זה", אמר מארק טונר, סגן דובר מחלקת המדינה האמריקנית.

בהמשך הוסיף טונר: "אנחנו מתנגדים בחריפות לכל צעד שעלול להאיץ את התרחבות ההתנחלויות. אנחנו מאמינים שזה לא תואם את פתרון שתי המדינות ושם בסימן שאלה את מחויבות ממשלת ישראל לעקרון זה"‎.

בצל המתיחות המדינית: נתניהו ייפגש עם קרי

בתוך כך, ראש הממשלה בנימין נתניהו ייפגש היום (חמישי) בוועידת הכלכלה בדאבוס עם סגן נשיא ארצות הברית, ג׳ו ביידן, ולאחר מכן גם עם מזכיר המדינה ג׳ון קרי. פגישותיו של נתניהו עם ביידן וקרי יתקיימו על רקע המתיחות בין המדינות, יומיים לאחר שהודיעה ארה"ב כי אינה מתנגדת לסימון מוצרים מההתנחלויות.

נתניהו צפוי להיפגש גם ראשי הכלכלה העולמית, בהם יו״ר גוגל אריק שמידט ויקיים מפגש ייחודי עם מנכ"לים ובכירים בתעשיית הסייבר העולמית בנושא קידום הגנת הסייבר. במפגש יידונו איומי הסייבר למידע ולמערכות פיזיות, והשלכותיהם על ההתפתחות וההטמעה של טכנולוגיות חדשניות.

מעכב ההיתר למשחקים, נתניהו (צילום: רויטרס)
פגישה על רקע המתיחות, נתניהו | צילום: רויטרס

בוועידה ייבחנו הסיכונים הכלכליים, החברתיים והאסטרטגיים הכרוכים באיומים אלה, ושיתופי הפעולה הייחודים שנדרשים בין ממשלות למגזר הפרטי כדי להיערך בסייבר באופן שיבטיח את מינוף מהפכת הסייבר לטובת רווחה וצמיחה כלכלית בעולם.